Recomandari pentru weekend-ul 14 – 16 martie

0
757

Sfârșitul de săptămână nu ne aduce un număr impresionant de evenimente, dar cele ce vor avea loc merită atenţia: pe lângă premierele cinematografice săptămânale, lista cuprinde și un festival de film, câteva piese de teatru și concerte de percuție, dar și o nouă transmisune din seria spectacolelor MET 2014.

Weekendul acesta va fi lansată o animație creată de producătorii filmelor Shrek, Madagascar sau How to Train a Dragon. Animaţia Mr. Peabody & Sherman spune povestea unui câine, care este totodată și cea mai inteligentă ființă de pe planetă, și a fiului său adoptiv, ce călătoresc în timp, luând parte la momente istorice și cunoscând cele mai importante personaje ale omenirii.

O altă premieră cinematografică este Nebraska, un road movie ce explorează relația disfuncțională dintre un tată și fiul său, aflați într-o călătorie pentru a ridica un premiu de un milion de dolari pe care susțin că l-au câștigat într-o competiție. Actorul principal, Bruce Dern, a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare la Cannes 2013 şi a fost nominalizat la Oscar în acest an. Filmul a primit de altfel 6 nominalizări la Oscar.

Tot în acest weekend are loc cea de-a 23-a ediție a Festivalului de Film DaKINO. Festivalul care a debutat în cursul acestei săptămâni va continua și pe perioada zilelor de weekend cu filme în premieră, proiecții speciale și scurt-metraje concurând pentru premiile DaKINO 23. Programul festivalului poate fi consultat aici.

Iubitorilor de teatru le recomadăm piesa Îngeri în America, care se va juca sâmbătă, de la ora 18:00, la Teatrul Metropolis. Spectacolul este cunoscut mai ales datorită mini-seriei de succes de la începutul anilor 2000, adaptată de HBO, în care Meryl Streep interpretează un rol multiplu. Subiectul abordat vizează dizolvarea a două cupluri în contextul mai larg în care virusul HIV făcea ravagii printre homosexualii americani în anii ’80.

De asemenea, duminică la Teatrul Act, începând cu ora 19:00, se va juca piesa  Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?, o adaptare a lui Cătălin Stefănescu după romanul lui Marin Preda, Moromeții, în regia lui Alexandru Dabija, cu actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă.

Din programul acestui weekend face parte și Festivalul de Percuție organizat la Sala Radio. Așadar, vineri și sâmbătă, vei avea ocazia să asculți artiști din Belgia, Croația, Japonia și Taiwan, ce aduc laolaltă instrumenente de percuție clasice, dar și instrumente provenind din țări exotice. Concertele vor începe la ora 19:00.

La acest sfârșit de săptămână continuă și seria spectacolelor MET 2014 cu spectacolul Werther al lui Jules Masssenet, difuzat sâmbătă la The Light Cinema de la ora 18:55. În această nouă producție, povestea tragică dintre Werther și Charlotte este pusă în scenă de regizorul britanic Richard Eyre.

Nu uita de asemenea că la MNAC sunt deschise în continuare expoziția de artă interactivă Use at you own risk, dar și expoziția dedicată arhitecturii norvegiene contemporane.   

SHARE
Articolul precedentHide your smiling faces
Următorul articolVali Racila – Crossroad Blues
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here