Recomandari pentru weekend-ul 13 iunie – 15 iunie

0
567

Weekend-ul acesta se laudă cu o colecție de filme și spectacole care merită o vizită la cinema sau în sălile de teatru, dar şi cu o nouă ediţie Street Delivery şi o cină de duminică mai puțin convențională.  Tot în acest weekend se întâmplă şi seria de evenimente Suedia creativă în Parcul Herăstrău.

Așadar, săptămâna aceasta va avea loc lansarea filmul biografic Grace of Monaco bazat pe un episod din viața actriței Grace Kelly, interpretată de Nicole Kidman. Acțiunea se concetrează pe rolul jucat de fosta actriță de la Hollywood în împiedicarea invaziei franceze a statului Monaco, după ce Prințul Rainier III de Monaco primește un ultimatum din partea președintelui francez Charles de Gaulle.

Vinerea aceasta va avea premiera și comedia 22 Jump Street cu Jonah Hill și Channing Tatum. În acest sequel ofițerii de poliție Schmidt și Jenko părăsesc curtea liceului și se îndreaptă către campusul facultății pentru a-i demasca pe cei care se află în spatele distribuției de droguri.

Chef este un alt proiect cinematografic pe care îl poți urmări începând de vineri la cinema. Filmul îi reunește pe actorii Robert Downey Jr. și Scarlett Johansson cu regizorul Jon Favreau și spune povestea unui bucătar faimos (Jon Favreau) care după ce își pierde slujba la un restaurant prestigios din Los Angeles decide să pornescă o afacere pe cont propriu.

De asemenea, weekend-ul acesta va intra în cinematografe și filmul documentar Il etait une forêt care, prin intermediul botanistului Francis Hallé, ce întreprinde o călătorie de-a lungul pădurilor din Gabon și Peru, vorbește depre luxurianta vegetație amazoniană și universul pe care pădurea îl ascunde.

Tot în acest weekend are premiera şi filmul young-adult al verii: The Fault in Our Stars, scris de scenariştii filmului cult (500) Days of Summer.

Trecând la recomandările de spectacole, la UnTeatru vinerea aceasta se va juca piesa Scrisoare către Casandra, scrisă de dramaturgul portughez Pedro Eiras. Spectacolul vorbește despre război și despre consecințele acestuia. Însă, în mijlocul unor asemenea evenimente, apare o rază de speranță sub forma iubirii, întruchipată de un cuplu – Vera si Jose.

Tot in weekend are loc și spectacolul La Grande Magia care se va juca la Teatrul Bulandra duminică de la ora 19:00. Povestea, pusă în scenă de regizorul israelian Elie Malka, înfățișează un cuplu căsătorit, în timpul unei vacanțe pe riviera italiană.

La acest sfârșit de săptămâna se desfășoară și evenimentul-manifest Street Delivery, inițiat în 2006 cu scopul de a recupera spațiul public al pietonilor printr-o sărbătoare a străzii. Tema din 2014 este societatea mobilă, prin care se dorește a fi descoperite noi modalități de a înlesni mișcarea în oraș, excluzând sistemul auto. 

Cei care vor să își petreacă seara de duminică într-un mod mai diferit sunt invitați la Alandala, un loc care aduce laolaltă oameni cu idei și creativitate. Așadar, în fiecare săptămână are loc evenimentul Friendly Dinner, unde fiecare este îndemnat să aducă un fel de mâncare gătit personal, o băutură sau prăjituri pe care să le împartă cu ceilalți. Evenimentul începe la ora 19:00, iar dacă vremea va fi prietenoasă, se va desfășura afară, în grădina Alandala. 

SHARE
Articolul precedentSuedia creativă
Următorul articolKim Cesarion – Undressed
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here