Recomandari pentru weekend-ul 12 – 14 septembrie

0
324

Vremea ține cu noi toamna aceasta și se anunță multe zile însorite în weekend numai bune pentru a ieși din casă la film, teatru sau vernisaje.

Una dintre premierele de film ale acestui weekend este Dacă aş rămâne – If I stay, drama unei tinere violonceliste talentate care suferă un accident de mașină împreună cu familia și, de pe patul de spital, ea își rememorează viața, încercând să decidă dacă va mai rămâne sau nu printre noi.

Vinerea aceasta, 12 septembrie, are loc şi premiera filmului Precum în iad, aşa şi pe pământ – As Above, So Below, un horror cu Perdita Weeks (Dinastia Tudorilor) și Ben Feldman (Diva cu greutate, Vineri 13) în care un grup de exploratori găsesc un oraș al morților în catacombele Parisului.

Un alt thriller va putea fi vizionat începând cu vineri, În mijlocul furtunii – Into the storm, despre un oraș lovit subit de o serie de tornade puternice ce cresc în intensitate pe parcursul zilei, prilej cu care unii decid să filmeze aceste dezlănțuiri dezastruoase ale naturii din toate unghiurile.

Tot azi debutează Cripta în regia lui Corneliu Gheorghiță (Europolis), un thriller românesc claustrofobic despre un om de afaceri francez, care pregătind renovarea unui vechi cartier din Stațiunea Băile Herculane, găsește în subsolul unei case o frescă romană. Realizând că această descoperire importantă i-ar putea pune capăt afacerilor, decide să îi dea foc, însă rămâne blocat în clădire. 

Cei interesați de artă contemporană, instalații și performance-uri sunt invitați la vernisajul expoziției Platforma X curatoriată de Olivia Nițiș, ce va avea loc pe data de 14 septembrie la ora 19.00. Vinul e din partea casei!

Dacă simți însă nevoia să dansezi pe ritmuri balcanice, îți recomandăm să mergi la Balkanik Festival, unde vei auzi muzica unor artiști precum Shantel (cap de afiș), Kottarashky and The Rain Dogs, Django Lassi, Kiril Djaikovski sau Čači Vorba.

La The Can, pe 14 septembrie, putem asculta şi discuta despre artă, festivaluri şi piaţa de jazz din România şi din străinătate în Redacția Arte & Meserii, cu interpreţii de jazz Mihai Iordache şi Cătălin Milea.

Tot în weekend-ul acesta putem vedea artiști și piese de teatru din Republica Moldova pe scenele Teatrului Național București în cadrul Turneului Teatru Românesc la București și Chișinău și desigur, mai putem vedea teatru, cu intrare liberă de data aceasta, la Festivalul Bucureștii lui Caragiale.

Și mai mult, Bucharest Photo Week continuă şi în weekend-ul acesta cu proiecții de fotografie și ateliere despre nudul iluminat cu ajutorul laserului, fotografie astronomică, ipostaze urbane și multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here