Recomandări pentru weekend-ul 27 – 29 martie

0
585

Weekend-ul acesta avem multe premiere interesante printre care documentarul Aliyah Dada și punem pariu că nu știați că vineri se sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului, dar și Earth Hour – Ora Pământului. Sunt de toate pentru toți, în acest sfârșit de săptămână, numai să țină vremea cu noi.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

Aliyah DaDa. Film documentar despre istoria evreilor din România, redusă la scara unei comunităţi din Moineşti, care acum mai bine de un secol decide să se reîntoarcă la ţinuturile biblice pentru a fonda prima colonie în Palestina. Istoria comunităţii se leagă şi de istoria României moderne, a cărei artă a fost puternic influenţată de avangardistul Tristan Tzara. Filmul poate fi văzut gratis, la proiecţia care va avea loc vineri, la Facultatea de Istorie.

The TribeTribul. Dramă ucrainiană despre Serghei, un adolescent surdo-mut, este trimis la un internat pentru tineri cu dizabilităţi. Aici, trebuie să îşi găsească locul în „trib” – o reţea a şcolii care are de a face cu infracţiuni şi prostituţie.

Home– Acasă. Film de animație în regia lui Tim Johnson (Over the Edge, producător executiv How To Train Your Dragon) care urmărește povestea unui grup de extratereștri ce caută refugiu pe Pământ pentru a scăpa de dușmanii lor.

Marussia. O poveste urbană despre Lucia, o mamă rusoaică de 35 ani, şi Marussia, fetiţa ei de şase ani, cutreieră pe străzile din Paris, cu valizele în mână. Caută în fiecare noapte un loc de dormit, în funcţie de întâlniri şi întâmplare…

Get HardMare şi Tare. Comedie cu Will Farrell şi Kevin Hart. Managerul de fonduri speculative, James (Will Farrell) este arestat pentru fraudă şi trimis să-şi ispăşească pedeapsa la închisoarea San Quentin. Judecătorul îi dă 30 de zile pentru a-şi pune afacerile în ordine, timp în care el i se adresează lui Darnell (Kevin Hart) pentru ca acesta să-l pregătească pentru viaţa de dincolo de gratii.

Big Game– Ţinta: Preşedintele. Film de aventuri cu Samuel L. Jackson în care actorul interpretează rolul Preşedintelui SUA care rătăceşte prin păduri, după ce avionul lui e doborât de terorişti. Acesta face echipă cu un băiat de 13 ani pe nume Oskari, pentru a ajunge înapoi acasă în siguranţă.

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Părerile lui Oscar Wilde despre artă

 

Despre cum ar fi arătat filmele Star Wars dacă ar fi fost scrise deWilliam Shakespeare

 

Un articol interesant despre pin-up de la HuffingtonPost

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Un concert întreg de fado de la Mariza, pentru cei care nu au apucat să o vadă pe 24 martie la Sala Palatului.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

LA HARNEALĂ – Piesă de teatru despre interesele unor persoane din sfere destul de disparate, dar conectate prin firul oportunismului: de la avocați, la artiști, satisfăcute în detrimentul unor oameni excluși parcă de pe lista de beneficiari ai drepturilor de bază pe motive de etnie și statut social. Intrarea e liberă.

Noaptea Albă a Teatrului Studențesc, ediția a II-a–  se reunesc mai multe spectacole de teatru și o conferință cu un invitat special. Intrarea e gratuită pe bază de rezervare.

Final Frontier 2015– târg de carte SF & Fantasy care ne-a pregătit ateliere creative, numeroși expozanți, chiar și un concurs de fan fiction. 


Prin Bucureștii lui Mircea Eliade– traseu-cultural pietonal care cuprinde istoria și poveștile mahalalelor Negustori, Sfinților, Mântuleasa și Vergului, legătura acestor locuri cu Mircea Eliade, dar și istoria prezenței personajelor lui Mircea Eliade în acest spațiu „încărcat de semne magice”.

Ora Pământului în București stingem luminile din case și ieșim la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here