Recomandări pentru weekend-ul 20 – 22 februarie

0
597

Îndragostiti și îndrăgostite, urmează runda a doua de celebrare a iubirii, numai că pe stil românesc de data aceasta. Noi suntem aici și vă recomandăm ca întotdeauna evenimente faine la care să mergeți cu jumătatea. Dacă nu vă uitaţi la ceremonia premiilor Oscar, desigur…

 

În weekend-ul acesta vizionam în premieră…

 

Big Eyes. Ferestrele Sufletului. Ultimul film regizat de Tim Burton în care o regăsim pe Amy Adams (American Hustle, Her) interpretând rolul pictoriţei americane, Margaret Keane, rămase în umbra soţului impostor.

The Theory of Everything– Teoria întregului. Adaptat de Anthony McCarten după cartea scrisă de Jane Hawking, The Theory of Everything se ocupă mai puțin de teoriile propriu-zise și mai mult de dinamica relației Stephen-Jane (Felicity Jones).

The Woman in Black 2: Angel of Death – Femeia în negru 2: Îngerul Morţii. Film de groază despre casa Eel Marsh, unde se petrec lucruri ciudate provocate de o fostă locatară nefericită. Fantoma acestei locatare va fi trezită de apariţia unui grup de copii nevoiţi să se mute în casa ei după ce au fost evacuaţi din Londra.

White God– Oraşul câinilor. Câștigător al premiului Un Certain Regard la Cannes, este un rewrite al filmului Rise of the Planet of the Apes, în care cei mai buni prieteni ai omului, câinii, se ridică împotriva acestuia. 

 

În weekend-ul acesta citim…

 

O recenzie a filmului Fifty shades of greyşi acurateţea reprezentării erotismului, de la The New Yorker.

 

Ce a avut de spus H. P. Lovecraft despre spiritul timpuriu al bloggingului.

 

Cartea de bucate a lui Salvador Dali (pentru îndrăgostiţii care vor să gatească ceva special).

 

Câte ceva despre reclamele din perioada art deco din Japonia. 

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Câteva cântece de la Nina Simone care s-a născut pe 21 februarie, 1933. E soundtrack-ul perfect pentru vremea aceasta capricioasă.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

Zilele Cinematografiei Turce – care ne arată o Turcie mai puţin cunoscută publicului larg.

Hotel – un spectacol de Eugen Jebeleanu ce tratează tema absenței cuvântului și cea a singurătății individului în societate.

Ka-chiiing!–piesă de teatru care ne invită sa ne reevaluăm relaţia cu banii.

Omul-pernă, spectacol care ne prezintă o anchetă în care scriitorul Katurian și fratele său Michal sunt găsiți vinovați: unul ca imaginează crime de neînchipuit, iar celălalt că le-ar experimenta.

Picnic pe câmpul de luptăpiesă a dramaturgului absurdist spaniol Fernando Arrabal, ce reprezintă o satiră anti-război care contrastează ororile războiului cu o ieșire liniștită a unei familii la picnic.

Falstaff – opera în trei acte, care spune povestea bătrânului cavaler John Falstaff, un scandalagiu și un alcoolic notoriu, care pentru a face rost de bani decide să cucerească două femei bogate din oraș.

Absolut !– un one-man-show cu Marcel Iureș, în regia lui Alexandru Dabija care transpune printr-o adaptare inteligentă povestea Ivan Turbincă, scrisă de Ion Creangă, în lumea noastră.

Casanova – prezinta memoriile celui mai cunoscut şi hăituit seducător al secolului 18.

Festivalul Like CNDB – unde vedem cele mai interesante producţii ale Centrului Naţional de Dans Bucureşti.

Discuţie: Autori LGBT în cadrul lunii LGBT.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here