Recomandări pentru weekend-ul 13-15 martie

0
577

Cui îi e frică de Vineri 13? Nouă nu ne e, sperăm că nici vouă. În acest weekend noi vă recomandăm să vedeți printre altele, filmul Aferim ! premiat cu Ursul de Argint la Berlinala, și să vă reactualizați cunoștințele de cultură internațională cu niște aticole foarte interesante.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

Aferim! Filmul lui Radu Jude spune povestea lui Constandin, un zapciu care pleacă alături de fiul său şi încă un ajutor în căutarea lui Carfin, un sclav rom fugit de pe moşia boierului, pe care slujbaşul îl bănuieşte de o aventură cu soţia sa. Căutarea îi va purta pe cei trei de-a lungul Dobrogei secolului al XIX-lea, o lume marcată de accente orientale pe care Jude alege să o redea în imagini alb-negru

CinderellaCenuşăreasa. Basmul binecunoscut în viziunea actorului-regizor Kenneth Branagh, beneficiază de prestaţiile lui Cate Blanchett (mama vitregă), Lily James (Cenuşăreasa), Richard Madden (Prinţul) si Helena Bonham Carter (Zâna cea bună).

Leviafan – LeviatanFamilia formată din Nikolai, Lilya și fiul lor adolescent Romka locuieşte la periferia unui orășel mic de coastă la Marea Barents și e hărțuită de primar care aspiră la pământul, casa și magazinul lor. Pentru a se apăra de intențiile acestuia, Nikolai apelează la un prieten devenit avocat.

Run All Night – Urmărit în noapte. După seria Taken, il revedem pe Liam Neeson in Run All Night, in rolul criminalului plătit Jimmy Conlon (Neeson) trebuie să găsească o modalitate de a-și ține în viață fiul, om în toată firea de altfel, urmărit atât de lege cât și de oamenii șefului său mafiot. 

The Cobbler O zi în pantofii altcuiva. Adam Sandler ne-a pregatit o nouă comedie uşoară şi savuroasă despre Max Simkin (Adam Sandler), un cizmar din New York care găsește o relicvă de familie care îi permite să devină clientul ai cărui pantofi trebuie să îi repare. O plimbare în pantofii altcuiva îi oferă lui Max ocazia de a-și cunoaște mai bine propria viață și de a încerca să o schimbe pe a celorlalți.

White Shadow – Umbra albă. Povestea lui Alias, un băiat albinos mereu pe fugă în contextul vânătorii de albinoşi în Tanzania contemporană de către vraciicare folosesc părţi din corpul lor la prepararea poţiunilor magice.

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Despre imaginarul oraşului Peru în opera lui Mario Vargas Llosa

 

Câteva poeme de-ale lui Marilyn Monroe

 

Despre noul album al lui Björk, Vulnicura, dar şi despre expoziţia dedicată carierei artistei neconvenţionale la MOMA (Museum of Modern Art) din New York

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Noul album de la Bjork, desigur.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

Spectacolele Out of order – Mihaela Dancs şi Realia (Bucuresti – Beirut) – Farid Fairuzdin cadrul Festivalului Like CNDB #1. Noi am fost acolo si ni s-a parut foarte interesant.

Afișul polonez. Expozitie la UNAgaleria. Lucrările prezentate cuprind aproape o sută de afișe semnate de trei graficieni, reprezentanți ai generației tinere și medii ai Școlii Afișului Polonez

N(AUM) – spectacolul realizat după texte de Gellu Naum cu Oana Pellea și Cristina Casian, este o pledoarie pentru poezie și pentru înțelegerea poetică a lumii

Aleargă – un spectacol de Silvia Călin, adaptare după romanul omonim de Ana Maria Sandu

Ziua în care nu se cumpără nimic – piesă anticonsumerism care ne-a încântat şi pe noi.

Şiiii ne pregătim pentru ediţia de anul acesta a festivalului One World care debutează luni, 16 martie.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here