Marc Chagall…The Meaning of Life, la Castelul Cantacuzino

0
1264
Unde: Castelul Cantacuzino, Busteni

Cand: 05 Apr - 26 Jun 2016

Suprarealismul, pictura naivă, evaziunea prin oniric, melancolia şi umorul candid pe care Marc Chagall a vrut să le îmbine în creaţiile sale vor crea o atmosferă aparte şi la Castelul Cantacuzino din Buşteni, între 5 aprilie şi 26 iunie 2016. După expoziţiile dedicate lui Salador Dali şi Pablo Picasso, este rândul pictorului ce a imortalizat iubiţi şi mirese care îşi iau zborul, violonişti cu expresii visătoare şi oameni mari cu feţe senine de copii să fie prezent prin expoziţia Marc Chagall…The Meaning of Life, care include peste 140 de litografii din ciclurile Odiseea şi Ilustraţii pentru Biblie.

Inclus în galeria avangardiştilor din secolul trecut, Marc Chagall a realizat o punte între cultura slavă, influenţele din comunităţile evreilor din estul Europei şi modernitatea neconvenţională promovată de artiştii adunaţi din toată lumea pe malul boem al Senei. Născut în Belarus, a fost puternic marcat de expresionismul rus, de folclorul evreiesc şi de cromatica artei slave în redarea scenelor de interior sau cu subiecte inspirate din lumea rurală, pe care a recreat-o printr-o viziune personală asupra relaţiei dintre confesiunea vizuală, fantastic, oniric şi explorarea inconştientului.

Expoziţia Marc Chagall…The Meaning of Life poate fi vizitată între orele 10 şi 18. Preţul unui bilet pentru vizitarea Castelului Cantacuzino este de 35 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here