Legaturi de sange

0
799

Dupa ce a avut premiera in Romania in noiembrie 2011, piesa Legaturi de sange (Crimes of the Heart) a autoarei Beth Henley se va juca joia aceasta, la cafeneaua teatrala Godot incepand cu ora 20:00.

Scrisa in anul 1978, Crimes of the Heart a obtinut in 1981 atat Premiul Pulitzer pentru Drama, cat si premiul Cercului Criticilor de Teatru din New York pentru Cea mai buna piesa americana (1981), dar si un trofeu Theatre World Award in 1982 (alaturi de alte nominalizari, inclusiv la premiile Tony).

Regizata de colectivul care o va si juca, piesa urmareste povestea unei familii disfunctionale din statul american Mississippi. In prim plan se afla reuniunea a trei surori, Meg (Romanita Ionescu), Lenny (Iulia Lazar) si Babe (Iulia Colan),  dupa ce aceasta din urma isi  impusca in stomac sotul abuziv. Casa copilariei nu aduce la iveala un trecut prea fericit, in timp ce fiecare dintre cele trei se confrunta cu propriile tensiuni si dificultati.

Crimes of the Heart a fost ecranizata in anul 1986, avandu-le in distributie pe Diane Keaton, Jessica Lange si Sissy Spacek, Beth Henley fiind nominalizata cu aceasta ocazie si la premiul Oscar pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here