Jamiroquai – unul din cele mai bune concerte din ultimii ani

  0
  635

  Jamiroquai cred ca va ramane cireasa verii de concerte 2011. Orange nu putea sa faca o alegere mai buna ca si compatibilitate cu propriul brand, dar mai ales cu atmosfera de la mare. A fost ideal doar Drinkin' wine and killin' time, Sitting in the summer sun cu muzica lui Jamiroquai.

  Prima surpriza cand am ajuns pe plaja H2O a fost scena, impresionanta ca dimensiuni. Primul semn bun. In deschidere au cantat Moonlight Breakfast, trupa romaneasca, de asemenea o alegere foarte buna. Solista Moonlight Breakfast a fost delicioasa si dezarmanta cu sinceritatea cu care se adresa publicului. L-am remarcat pe DJ-ul trupei, turntable-ist foarte bun, aducand ca sunet cu Kid Koala.

  Concertul a inceput bineinteles mai tarziu decat era asteptat, pe la 10 fara un sfert, dar nu ne-a deranjat. Lumea s-a tot adunat, ajungand la ora concertului mult mai numeroasa decat ce vazusem cu o seara inainte la B'estfest, ceea ce a ajutat mult la construirea atmosferei.

  Jay Kay, solistul trupei, ne-a adus la delir cu vocea lui de vanilie, cu palaria de pene, cu gestica energica si cu placerea totala cu care-si canta muzica. Erau momente cand canta cu ochii inchisi. Vocea a sunat impecabil, iar trupa a avut un sunet complex si armonic, cu momente bune de improvizatie si ritmuri schimbate, intense. Foarte jazzy atmosfera! I-am fost recunoscatoare ca melodiile nu sunau ca pe CD, simtindu-se din plin ca e un concert live. Dintre componentii trupei, pe langa Jay Kay, cel mai mult mi-au placut tobele si instrumentele de suflat.

  Repertoriul a continut multe melodii cunoscute (Cosmic Girl, Deeper Underground) dar bineinteles ca multe cantece nu au avut loc pe lista (nici nu vreau sa ma gandesc ce-a fost omis), desi concertul a durat mai mult de doua ore.

  Ca minusuri, as nota ca Jay Kay nu a comunicat foarte mult cu publicul, poate pentru ca nu l-a simtit empatic la intensitatea cu care este obisnuit. Am vazut multa lume dansand, chiar la modul tribal, dar putini stiau versurile melodiilor.

  Da, cele mai bune lucruri in viata sunt gratuite, a dovedit-o si concertul Jamiroquai aseara.

  Galerie video

  SHARE
  Articolul precedentJamiroquai
  Următorul articolTournée
  mm
  Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here