Homeland – unul din cele mai apreciate seriale

0
3352

Bazându-se pe serialul israelian Hatufim (Prisoners of War), Homeland urmărește povestea dintre un agent CIA, Carrie Mathison, interpretată de Claire Danes, și un fost soldat american, Nicholas Brody (Damian Lewis), care, pe timpul războiului, a fost ținut prizonier de către al-Qaeda.  Într-o operațiune neautorizate în Irak, Carrie este avertizată de un spion că unul dintre prizonierii americani a trecut de partea al-Qaeda. În același moment, americanii se bucură de salvarea sergentului Brody  dintr-un campus care aparținea teroristului Abu Nazir.

Povestea devine interesantă atunci când Carrie începe să creadă că Brody este prizonierul american trecut în tabăra inamică. Cu toate acestea, superiorii ei de la CIA nu au încredere în judecata ei și îl consideră în continuare pe Brody un erou de război. Povestea se schimbă în sezonul al doilea, atunci când un alt agent CIA, Saul Berenson (Mandy Patinkin), singurul apropiat al lui Carrie, află despre legătura dintre Brody și teroristul Abu Nazir, dar pentru a preveni un alt atac terorist pe pământ american, îl transformă pe acesta într-un colaborator al CIA, lucrând, astfel, împreună cu Carrie.

În mijlocul tuturor acțiunilor politico-strategice făcute, pe de o parte, de CIA și, pe de alta, de Abu Nazir, Carrie și Brody trăiesc o aventură amoroasă, trăirile celor doi punând în pericol familia fostului militar american, devenit acum membru al Congresului Statelor Unite ale Americii și prima variantă pentru postul de Vice-Președinte. Mai mult decât atât, Brody trebuie să facă față și problemelor fiicei sale adolescente Dana Brody (Morgan Saylor).

Fără doar și poate, Howard Gordon (Awake) și Alex Gansa (The X-Files, Numb3rs sau Entourage), creatorii serialului, fac o treabă foarte bună în a ține publicul mereu în suspans, altfel spus, atunci când te întrebi ce poate să se mai întâmple, vin mereu cu o soluție neașteptată. Serialul, câștigător al premiului Emmy și al unui Golden Globe pentru cea mai bună dramă a anului 2012, a cucerit foarte repede și publicul de peste ocean, devenind încă de la primul sezon cel mai urmărit produs al postului Showtime, cel care difuzează printre altele Dexter, Californication, The Tudors, Brotherhood sau Weeds. 

Homeland este mai mult decât o poveste despre un soldat american care nu a putut să reziste tentației de a trece în tabăra cealaltă, mai mult decât o poveste despre cât de greu îi este unui fost soldat să se întoarcă acasă, mai mult decât o poveste despre obsesia americană de a opri acțiunile teroriste care planează perpetuu deasupra țării lor. Este un serial despre oameni cu sentimente diferite, uneori greu de înțeles, alteori clișeistice (soția soldatului american care lăsată acasă are o aventură cu prietenul cel mai bun al acestuia). Homeland nu pune accent pe efecte speciale și nici pe condiții de filmare nemaipomenite, ci pe un scenariu complex și foarte bine scris, fiind o variantă mult îmbunătățită a serialului 24, pentru cei care au văzut drama care îl avea în centrul pe Kiefer Sutherland.

Și mai are un mare atuu: actorii. Atât Claire Danes, cât și Damian Lewis, ambii câștigători ai premiilor Emmy, joacă extraordinar. Sentimentele prin care trece un bolnav mental, sentimentele unei femei care iubește și este rănită și frustrările unui agent CIA care nu este lăsat să-și facă datoria față de țară, toate aceste trăiri sunt vii și foarte bine interpretate de Danes, care are și meritul de a transforma un personaj cu extrem de puține elemente comerciale într-unul pe placul publicului. De asemenea, Lewis reușește să transmită nesiguranța unui om care se întoarce într-o viață pe care nu o mai simte a lui, frica provocată de o situație fără scăpare și frustrarea omului care nu-și poate asuma adevărata identitate sau durerea de a trăi într-o permanentă minciună.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here