Her


Premiera: 07 February 2014
0
579

Primul film al regizorului Spike Jonze după Where The Wild Things Aremarchează debutul lui și ca scenarist al unui lungmetraj. Plasat într-un viitor nu prea îndepărtat, filmul se centrează pe relația dintre un autor de scrisori de dragoste la comandă și un sistem de operare extrem de avansat (da, am scris bine, un sistem de operare).

Joaquin Phoenix joacă rolul lui Theodore Twombly, un bărbat care se îndrăgostește de Samantha (Scarlett Johansson), vocea senzuală a sistemului de operare, cu o viziune asupra vieții surprinzător de asemănătoare cu a lui. În film apar și Rooney Mara (în al treilea rol în mai puțin de un an, după Side Effects și Ain't Them Body Saints) și Amy Adams (care a jucat alături de Phoenix în The Master, filmul pentru care ambii au fost nominalizați la Oscar).

Her a fost anunțat ca filmul care va închide Festivalul de Film de la New York, în octombrie.  

Pe lângă Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu original, Her a obținut cinci nominalizări la Oscar: pentru cel mai bun film, cea mai bună coloană sonoră, cea mai bună melodie originală, cele mai bune decoruri și cel mai bun scenariu original. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here