Geta Bratescu: Atelierul artistului

  0
  1377

  Joi, 25 octombrie 2012 va avea loc vernisajul expozitiei Getei Bratescu: Atelierul artistului la Salonul de proiecte, recomandata de prezenta internationala in expozitii a artistei: A Bigger Splash: Painting after Performance, Tate Modern, Londra, 2012-2013; Frieze Masters, Londra, 2012; La Triennale, Paris, 2012; Bienala de la Istanbul, 2011; Museum of Desire, MUMOK, Viena, 2011; Ostalgia, New Museum, New York, 2011; Alteritate, Galeria Barbara Weiss, Berlin, 2011 și Galeria Mezzanin, Viena, 2010 (solo) etc.

  De-a lungul carierei a abordat o gama foarte variata de medii artistice: desen; colaj; obiect; gravura; happening; tapiserie etc., si a acordat o importanta deosebita fuziunii dintre text si materialul artistic.

  Geta Bratescu si curatoarea Magda Radu folosesc lucrari din mai multe serii, desfasurate pe parcursul mai multor ani aparandu-ne din punct de vedere vizual ca o colectie destul de eclectica. Le gasim un element comun tocmai intr-o incercare a autoarei de a evita formalismul. Desenele din seria Mitologie pot fi clasificate ca minimalism numai pentru ca scopul lor este limitat la transmiterea mesajului, economia de materie nu este in sine declarativa. In seria Vestigii se stabileste o relatie exclusivista de intimitate intre autor si opera sa, prin folosirea unui material (petice textile ce au fost lucrate de mama artistei) a carui semnificatie deplina nu are cum sa fie inteleasa de public. Pozele grupate sub seria Cazangerie imortalizeaza utilaje industriale si fragmente de utilaje industriale surprinse de autoare la unul dintre locurile ei de munca. Intr-o maniera deconstructivista le este oferita o intrebuintare diferita de catre mintea artistului aflata in permanenta cautare de intelesuri si perspective noi. 

  Pentru amatorii de arta contemporana expozitia Getei Bratescu este un eveniment ce nu trebuie ratat. 

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here