Filmul lui Alexander Sokurov, __Faust__, a castigat Leul de Aur

0
1016

Juriul Festivalului de la Venetia prezidat de regizorul Darren Aronofsky (Pi, Requiem for a Dream, The Fountain, The Wrestler, Black Swan) a acordat trofeul pentru cel mai bun film peliculei Faust, regizat de Alexander Sokurov. Poti urmari trailer-ul filmului (nesubtitrat) mai jos.

Aronofsky a declarat la inmanarea premiului: Unele filme te fac sa plangi, altele sa razi, dar unele te schimba pentru totdeauna dupa ce le-ai vazut; acesta este unul dintre ele.

Filmul este o adaptare libera dupa legenda populara Faust si dupa scrierile lui Goethe (Faust) si Thomas Mann (Doctor Faustus); si face parte din tetralogia lui Sokurov despre natura puterii. Este un film foarte intunecat, cu o atmosfera apasatoare si o imagine foarte sofisticata, asemanandu-se maestrilor flamanzi. Faust este ultimul film din tetralogie dupa Moloch (despre Hitler), Taurus (despre Vladimir Lenin) si Soarele (despre imparatul japonez Hirohito). Nu exista vizibilitate in acest moment asupra datei premierei in Romania.

Sokurov este un regizor rus de avangarda influentat in creatie de Tarkovski; este foarte apreciat de critici si de un public de initiati. Printre filmele lui se numara semi-documentarul Arca rusa, si dramele Mama si fiu, Tata si fiu.

Premiul Leul de Argint acordat pentru cea mai buna regie a fost primit de regizorul chinez Shangjun Cai pentru filmul People Mountain People Sea, povestea unei razbunari. Filmul vine dupa The Red Awn (2007), un alt film foarte apreciat de critica al regizorului chinez. Vezi teaser-ul filmului mai jos.

Premiul pentru cel mai bun actor, Coppa Volpi, a fost acordat lui Michael Fassbender in filmul Shame de Steve McQueen, o productie britanica. Fassbender a mai jucat in Inglorious Basterds, X-Men, A Dangerous Method (film prezent si el la Venetia in acest an).

Premiul pentru cea mai buna actrita, Coppa Volpi, a fost acordat actritei Deanie Ip in filmul A Simple Life, o productie chineza.

Pentru lista completa a premiilor, vezi site-ul competitiei.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentPremierele weekend-ului la cinema
Următorul articolPeople Mountain People Sea (2011) – Official Teaser
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here