Filmele lunii mai 2013 in cinematografe

0
562

Luna mai vine cu multe premiere de film, mai ales în al doilea și al treilea weekend al lunii. În sfârșit, noua ecranizare a lui The Great Gatsby, pe care o așteptăm de la începutul anului intră în cinematografe pe 17 mai.

 

Primul weekend din mai ne aduce o poveste mai puțin obișnuită despre un adolescent îndrăzneț cu talent de scriitor – în ultimul film semnat François Ozon – Dans la maison, dar și o poveste pe gustul fanilor Michael Bay. Succesorul seriei Transformers este un film de amploare mai redusă, prezentând povestea inspirată din fapte reale a planurilor ratate de îmbogățire a unui trio de culturiști – Pain & Gain.

 

În următoarea săptămână vine în cinematografe un film a cărei premieră întârzie de luni bune, datele lansării fiind schimbate în repetate rânduri; așadar, din 10 mai vei putea să îi vezi pe Diane Keaton, Robert De Niro și Susan Sarandon în comedia The Big Wedding.

 

În aceleași zile vor avea premiera încă patru filme, marcând weekendul 10-12 mai ca unul foarte ofertant la capitolul filme noi: noul film al regizorului britanic Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting), un thriller cu Vincent Cassel și James McAvoyTrance, drama unui bărbat care află pe neașteptate că nu mai are mult de trăit – Halt auf freier Strecke/Stopped on Track și o producție ce se anunță promițătoare în ciuda statutului de remakeEvil Dead care reproduce originalul lui Sam Raimi din 1981.

 

Vedeta weekendului 1719 mai va fi cu siguranță premiera celei mai recente versiuni acordată romanului lui F. Scott Fitzgerald, Marele Gatsby. Regizat de Baz Luhrmann (Romeo & Juliet, Moulin Rouge!, Australia), filmul și-a construit deja o aură de fast, sclipici și grandoare. Rămâne de văzut în ce măsură The Great Gatsby se va raporta la povestea romanului.

 

Dacă nu te atrage însă cuplul Leonardo Di CaprioCarey Mulligan, poți merge în aceeași săptămână la ultima producție Star Trek, regizată de J.J. Abrams (Mission: Impossible 3, producător al serialelor Lost, Fringe, Person of Interest).

 

Una dintre cele mai așteptate premiere din următoarea perioadă ajunge în cinematografe în penultima săptămână a lunii mai. E vorba de Hannah Arendt, film semnat de regizoarea germană Margarethe von Trotta care prezintă un episod major din viața cunoscutei teoreticiene și filozoafe – procesul comandantului nazist Alfred Eichmann.

 

În final, pe 31 mai are premiera în România partea a treia din seria Hangover, care îi readuce pe ecrane pe Zach Galifianakis și Bradley Cooper.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here