Film romanesc, teatru si Zilele Bucurestiului in weekendul 14 – 16 septembrie

0
542

Acest sfarsit de saptamana este cu siguranta weekend-ul filmului romanesc in Bucuresti. In primul rand pentru ca filmul lui Tudor Giurgiu – Despre oameni si melci – va avea premiera vineri, dar si pentru ca evenimentul cel mai generos al weekend-ului este dedicat cinematografiei autohtone. Este vorba despre Noaptea Alba a Filmului Romanesc – care va impanzi Bucurestiul cu proiectii de film.

Tot in weekend se desfasoara Zilele Bucurestiului, trei zile in care ne vom simti in Bucurestiul interbelic si ii vom putea asculta pe Nicu Alifantis, Ada Milea, Florin Chilian, Vita de Vie si multi altii. Toate detaliile aici.

In cinematografe, sfarsitul de saptamana ne aduce doua comedii nou noute: The Campaign – care face haz despre campaniile electorale americane sau de aiurea – si Despre oameni si melci – despre falimentul uzinei Aro in 1992 si solutia ingenioasa de salvare a fabricii.

Jubileul in regia lui Radu Beligan este vedeta evenimentelor teatrale din acest weekend – o premiera nationala cu Maia Morgenstern in rolul unei femei aflate la apusul carierei actoricesti.

Maratonul Teatrului Independent se indreapta spre final, duminica avand loc festivitatea de premiere si concertul trupei Moonlight Breakfast. Pana atunci, spectacolele continua.

In afara Maratonului, vineri poti merge la cafeneaua Godot unde se joaca piesa Liei Bugnar, Noi 4.

Manifestarile de teatru nu se incheie aici pentru ca Festivalul International de Teatru de Strada B-FIT in the Street ne scoate la plimbare pentru a urmari o serie de reprezentatii spectaculoase de acrobatie si nu numai.

Suntem invitati in aceasta duminica si la Opera, in deschiderea stagiunii 2012-2013, la spectacolul  Bal mascat de Giuseppe Verdi.

Shopping-ul este acoperit pe deplin prin doua targuri.  Antique Market te asteapta vineri si sambata in incinta Romexpo la o expozitie cu vanzare de obiecte vintage – de la mobila sau vehicule, la carti, jocuri pentru copii si bijuterii.

Pe de alta parte, poti opta pentru moda daca mergi la Absolutely Fabulous Fashion&Vintage Fair, unde vor fi puse in vanzare produsele a peste 60 de creatori.

SHARE
Articolul precedentAngela GHEORGHIU – Vissi d’arte – Tosca – Puccini
Următorul articolBob Dylan – Duquesne Whistle
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here