Festivalul George Enescu 2013 – ce concerte nu trebuie ratate

0
936

Festivalul George Enescu, cel mai mare festival de muzică clasică din România și unul din cele mai mari din Europa, se va desfășura anul acesta în perioada 1-29 septembrie.

 

Vor oferi concerte peste 15 orchestre mari și orchestre de cameră. Nu rata concertele orchestrei Staatskapelle Berlin din 1 si 2 septembrie 2013, condusă de Daniel Barenboim, concertele London Philharmonic Orchestra din 13 si 14 septembrie și cele ale Filarmonicii din Munchen (Die Munchener Philharmoniker) de pe 17 si 18 septembrie.

 

Vor concerta în 2013, de asemenea, la Enescu: Royal Philharmonic Orchestra (27 si 28 septembrie),   Saint Martin in The Fields,   Royal Stockholdm Philharmonic Orchestra,  Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam,   Pittsburgh Symphony Orchestra,  National Philharmonic of Russia,   Orchestre de Paris,   Filarmonica Enescu,   Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai,   Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia și   Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin.

 

Dintre soliștii prezenți la ediția din 2013 a Festivalului Enescu nu îi rata pe: pianistul Murray Perahia (28 septembrie), românul Radu Lupu (1, 2 si 4 septembrie), Daniel Barenboim care va interpreta împreună cu Radu Lupu pe 2 septembrie Concertul pentru două piane în mi bemol major de Mozart, organistul non-conformist Cameron Carpenter (1 septembrie) și Evgeny Kissin (23 si 26 septembrie).

 

De asemenea, foarte așteptat dintre evenimentele găzduite de Festival este reprezentația lui John Malkovich în spectacolul The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer.

 

Din originalele spectacole din seria Muzica Lumii nu a fost niciunul anunțat oficial până în acest moment, așadar așteptăm să fie făcute publice pentru a vi le recomanda.

 

În total, cea de a XXI-a ediție  pregătește publicului peste 150 de evenimente care vor avea loc la Ateneul Român, Sala Mare și Mică a Palatului sau Opera Națională București. De asemenea,  festivalul va fi reprezentat și în Sibiu, Timișoara, Bacău, Brașov, Cluj, Iași, Oradea, Arad sau Dorohoi.

 

Abonamentele se pun în vânzare pe 15 ianuarie, în timp ce biletele din 15 aprilie. Dacă te interesează abonamentele, dar și biletele, nu aștepta prea mult să te decizi, pentru că se vând foarte repede. 

Abonamentele costă diferit, în funcție de seria de spectacole la care vrei să ajungi:

Mari orchestre ale lumii au patru categorii de preț: 300, 500, 800 și 1000 lei. Acest abonament va avea o varianta mai ieftină pentru elevi, studenți și pensionari

Recitaluri și concerte camerale: 500 și 650 lei

Concertele de la miezul nopții: 300 și 500 lei

World Music: 300 și 350 lei

Muzica sec. XXI: 100 lei

Enescu și contemporanii săi: 40 și 60 lei

 

Biletele costă de la 7 – 10 lei (Muzica sec XXI, Enescu și contemporanii săi) până la 40 și 50 lei la World Music și la 40, 50, 65 și 75 lei la celelalte categorii de spectacole (Mari orchestre ale lumii, Recitaluri și concerte camerale, Concertele de la miezul nopții, Spectacole de operă și balet).

Atât abonamentele, cât și biletele, se vor putea cumpăra și de pe Eventim.ro.

 

Pe lângă concertele și spectacolele invitate, vei putea participa gratuit în limita locurilor disponibile și la recitalurile ce fac parte din Concursul Internațional "George Enescu", împărțite în următoarele secțiuni: violoncel, compoziție, vioară, pian și canto "Voci Wagneriene".

Prima ediție a Festivalului și Concursului Internațional "George Enescu"  a avut loc în anul 1955, organizată de dirijorul George Georgescu, asociat și prieten al marelui compozitor român. 

SHARE
Articolul precedentDupa dealuri – tulburator de natural
Următorul articolSamsara – meditatie inainte de toate
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here