El si Ea- Cele mai frumoase cupluri de pe marile ecrane

0
1206

Orice încercare de a alcătui o listă cu cele mai frumoase cupluri de pe marile ecrane se loveşte inevitabil de aceeaşi problemă: sunt pur şi simplu prea multe, fiecare el şi fiecare ea este ales cu grijă astfel încât cei doi să arate perfect împreună. Prin urmare, ne-am îndepărtat de clişee şi am căutat acele filme în care cei doi actori reuşesc să se autodepăşească şi să ne pună faţa unui cuplu credibil a cărui dinamică dezvăluie ceva, o parte cât de mică, din ce mai înseamnă iubirea astăzi.

1. Casablanca: Ingrid Bergman & Humphrey Bogart

Cassablanca este unul dintre acele filme care pot fi revăzute mereu cu aceeaşi plăcere iar meritul le revine în parte lui Ingrid Bergman şi Humphrey Bogart  care spun povestea a doi îndrăgostiţi despărţiţi de război care se reîntâlnesc la capătul lumii şi sunt obligaţi să se separe din nou.

2.Before Sunrise: Julie Delphy & Ethan Hauke

Când Sinatra cânta Strangers in The Night nu se gândea la Celine şi Jessie, dar  pentru oricine a văzut filmul în care cei doi se îndrăgostesc şi hoinăresc prin Viena o noapte intreag ăştiind că se vor despărţi în zori, Ethan Hauke şi Julie Delphy sunt acei strangers in the nigh  t.

3.Top Hat : Fred Astaire  & Ginger Rogers 

 

Este clar că doi actori lucrează bine împreună atunci când sunt capabili să-şi anticipeze unul altuia mişcările în secvenţe de dans care par că sfidează gravitaţia, iar Fred Astaire şi Ginger Rogers reuşesc să plutească printre decorurile luxoase şi rochiile cu pene într-o poveste de dragoste care avansează în paşi de step.

4.Eternal Sunshine of The Spotless Mind: Kate Winslet & Jim Carrey

 The Eternal Sunshine of a Spotless Mind aduce impreună doi actori la care nu ne-am fi gândit că pot să joace atât de bine împreună. Filmul care urmăreşte doi foşti iubiţi care iau pe rând decizia de a-şi sterge orice amintire a relaţiei care tocmai se încheiase, ne pune deci faţă în faţă cu un cuplu atipic format dintr-un Jim Carrey extrem de sensibil şi o Kate Winslet haotică, nesigură, care ne face să uităm că până nu demult actriţa americană părea sortită să-şi joace cele mai bune roluri doar alături de Leonardo DiCaprio.

5. La Vita e Bella: Roberto Benigni & Nicoletta Braschi

Roberto Benigni şi Nicoletta Braschi, un cuplu şi în afara platourilor de filmare, au făcut numeroase filme împreună, însă La Vita e Bella este de departe cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care cei doi au pus-o în scenă.  In La Vita e Bella viaţa apare drept un basm cu printi şi prinţese, în care forţele răului sunt ceva mai înspăimântătoare decât de obicei, astfel că prinţul-librar Guido şi principesa-profesoară Dora trebuie să supravieţuiască într-un lagăr de exterminare.

6. Lost in translation : Scarlett Johansson & Bill Murray

Ce au în comun o tânără absolventă de filosofie şi un actor trecut de prima şi a doua tinereţe venit în Tokyo pentru o reclamă la wiskey ? Pentru început amândoi se simt la fel de pierduţi, în Tokyo, dar şi în propria viaţă. Legătura dintre Charlotte şi Bob Harris este neaşteptată, atipică şi extrem de nuanţată. In relaţia celor doi există  atracţie, prietenie şi sfaturi paterne, iar Bill Murray şi Scarlett Joahansson reuşesc să se ridice la înălţimea scenariului creând un cuplu surprinzător de credibil.

7. Bonnie and Clyde : Warren Beatty & Faye Dunaway

Când îi urmăreşti pe Warren Beatty şi Faye Dunaway în rolurile celebrilor pistolari, spărgători de bănci, nu poţi să nu-ţi doreşti ca cei doi criminali să scape de poliţişti şi să îmbătrânescă împreună într-un colţ uitat din Texas. In fond, cei doi nu sunt nişte personaje negative clasice, fugind  în egală măsură de lege, de plictiseala micilor oraşe în care zilele se scurg identice una după alta şi de o viaţă lipsită de orice semnificaţie.      

8. Vicky Cristina Barcelona: Javier Barden & Penelope Cruz

 Vicky Cristina Barcelona este povestea unui menage à trois complicat format în jurul  lui Juan Antonio (Javier Barden), în care  Penelope Cruz impresionează jucând rolul fostei soţii geloase care suferă mai tare decât pictorul atunci când nou-venita Cristina (Scarlett Johansson) decide să plece.

9. Frida : Salma Hayek & Alfred Molina

Filmul inspirat de biografia Fridei Kalho dedică o mulţime de scene remarcabile relaţiei tensionate dar pline de afecţiune dintre pictoriţă şi Diego Rivera. In Frida, Alfred Molina reuşeşte să transforme  pictorul cam rotunjor şi extrem de libertin Diego Rivera într-un personaj cald, căruia infidelităţile îi pot fi trecute cu vederea, prezenţa sa acaparând ecranul într-o asemenea măsură încât Antonio Banderas devine aproape invizibil. Diego şi Frida cu relaţia lor complicată sunt un cuplu pe care ne-ar plăcea să-l întâlnim şi să-l invităm la un tango.

10. Brokeback Mountain : Heath Ledger & Jake Gyllenhaal

Nimeni nu se aştepta ca filmul lui Ang Lee  despre doi cowboy din Wyoming să fie o poveste de dragoste plină de romantism, suferinţă, despărţiri şi regăsiri. Filmul a stârnit controverse la lansarea sa din 2005, părând o trădare a westernului tradiţional, însă de fapt povestea lui Ennis şi Jack nu face decât să aducă sentimente reale printre stereotipurile unui gen artificial, in care feminitatea şi masculinitatea sunt standardizate.

11. Annie Hall: Woody Allen & Diane Keaton

Woody Allen şi Diane Keaton nu formează niciodată un cuplu perfect pe ecran şi tocmai de aici vine şi farmecul celor doi. Unul este îndrăgostit de soarele din L.A., celălat de iarna din New York, însă amândoi se tem de păiannjeni. Relaţia celor doi este construită din mici evenimente , certuri, călătorii, conversaţii peste conversaţii despre tot ce e sub soare, până când cei doi nu mai au nimic să-şi spună şi se despart la fel de întâmplător cum s-au cunoscut.

12. Who’s afraid of Virginia Woolf ?: Richard Burton & Elizabeth Taylor

Fie că vorbim despre Who’s Afraid of Virginia Woolf, The Taming of the Shrew sau Cleopatra, Richard Burton şi Elizabeth Taylor au adus întotdeauna în filmele lor ceva din volatilitatea relaţiei lor reale, care i-a împins pe cei doi de două ori în faţa ofiţerului stării civile.

13. Doctor Zhivago: Omar Sharif & Julie Cristie

In ecranizarea romanului lui Borris Pasternak personajele principale încercă să supravieţuiască între două lumi, Rusia Taristă care se prăbuşeşte şi Rusia comunistă în care visătorii ca Iuri şi Lara nu-şi găsesc locul. In mijlocul unui peisaj îngheţat, povestea de dragoste dintre cei doi protagonişti pare să fie singura sursă de căldură.

14. Bugsy : Warren Beatty & Anette Bening

Bugsy nu este cel mai bun film cu gangsteri pe care îl puteţi vedea, însă Bugsy Siegel şi Virginia Hill formează un cuplu atât de credibil încât i-a convins chiar şi pe cei doi actori care după terminarea filmărilor au decis să se căsătorească.

15. In the Mood for Love : Maggie Cheung & Tony Chiu Wai Leung

Chiar dacă numele celor doi actori nu vă spun probabil mare lucru, cu siguranţă vă amintiţi filmul cu atmosfera sa care te învăluie odată cu muzica. In filmul lui Kar Wai Wong iubirea celor doi protagonişti rămâne pur platonică astfel că actorii sunt nevoiţi să comunice mai mult prin priviri şi gesturi reţinute.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here