Draga optimistule, a inceput campania electorala. Eu unde ma ascund?

0
709

Dragă optimistule,

Numele politicienilor pe toate gardurile. Stâlpi tapetaţi cu feţele lor zâmbitoare şi mulţumite de sine. Sloganuri inepte strigate din boxe urcate pe maşini împodobite ca brazii de Crăciun. Pliante împărţite de uniforme de partid, în care bănuiesc că se află nişte oameni, ce ies din corturi improvizate pe trotuarele şi aşa supraaglomerate, chestionându-mă cu un clipboard în mână şi cu un zel evanghelizator: „Ponta te iubeşte pentru că eşti român. Vrei să-l primeşti în inima ta?”

Cred că a început încă o campanie electorală, eu unde mă ascund?

Semnat: un votant în căutare de refugiu

 

Dragă votantule,

Refugiul este optimismul. Soluţia este să te reîntorci la plăcerile simple ale copilăriei. Îţi mai aduci aminte ce bucurie îţi provoca anunţul că o să mergi la circ? Cum de nerăbdare bâţâiai din picioare, ca un nebun în ospiciu, tot drumul cu autobuzul venit să te care până la cupola sub care magicienii, animalele şi acrobaţii se dădeau peste cap pentru a binedispune. Tu îmi zici că a început campania pentru europarlamentare, eu îţi spun că a venit circul în oraş!

Uită-te la afişul ăsta

 

Doar uită-te la el. Tu chiar poţi să iei în serios aşa ceva? E clar o glumă. Clovni în blugi demodaţi, de care nu ştii dacă să râzi sau să te temi. În perioada următoare, o să vezi la tv politicieni ce o să verse flăcări pe gură, mai ceva ca fachirii indieni. Candidaţii vor scoate din joben promisiuni fără acoperire reală. Şi cu toţii o să sară neîndemanatic prin cercurile presei, ca nişte urşi dresaţi de consilierii de imagine. 

Nimic nu e real, totul e un spectacol pus în scena publică pentru tine. Ei speră să te impresioneze destul de mult cât, în ziua alegerilor, în cabina de vot, să le plăteşti biletul de intrare în Parlamentul European. Dar acum nu e nimic, e încălzirea, se apropie campania pentru prezidenţiale. Să vezi atunci bâlci.

Semnat: Optimistul

 

Această rubrică este o satiră optimistă a ştirilor zilei. Dacă place, da-ţi share şi like, în felul acesta mesajul pozitiv o să ajungă la cât mai multă lume, iar frunţile pesimiştilor din jurul nostru o să se mai destindă un pic şi nu o să ne mai polueze cu gândirea lor negativistă. Pace şi armonie.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here