A dog’s way home – odisee pentru copii

0
1536

Un film pentru copii pe insula pufoasă și roz a corectitudinii politice, deși parcă un pic prea roz pentru adulții din sală.

Personajul principal este o cățelușă jucăușă care crește într-o familie iubitoare, dar fără loc să o țină, astfel că este mutată la ceva sute de kilometri departe de marele oraș. Depărtarea nu este o piedică în calea ambiției și dorinței regăsirii, astfel că micuța rozătoare de papuci taie munte și pădure doi ani și jumătate, în drumul spre cei mai dragi și adorabili stăpâni.

Presărat cu puțin umor pe alocuri, în limitele bunului simț, filmul plusează cu imagini feerice îmbinate cu „sigiai” acceptabil și o poveste dulce și fără bătăi de cap, după rețetă: de la voci la situații, peisaje și reacții, suntem în fața unui asediu lacrimogen, fără să flirteze cu vreun risc de profunzime, dileme sau idei noi. Ca film pentru copii, e clar și previzibil, scutind părinții de orice stres de a răspunde unor întrebări incomode.

Cu toate acestea, părerea mea umilă este că întrebările incomode sunt cheia dezvoltării, deopotrivă la cei mici și mari, iar amatorii de substanță nu sunt în lumina reflectoarelor în acest caz. Altfel, cei dornici de un film de familie călduros, contemporan, potrivit pentru zile reci de iarnă, plin de zahăr și cu final fericit au la îndemână un film nemaipomenit de potrivit.

P.S. deși nu face obiectul acestei cronici, nu pot să mă abțin să menționez că deunăzi circula o mică știre despre un câine care a străbătut 100 de kilometri ca să-și muște stăpânul care-l abandonase. Pentru un duș rece înapoi la realitate, recomand asemenea material după vizionarea acestui film.

SHARE
Articolul precedentSunset – Enigmele nu cedeaza
Următorul articolDogman – Aparitia unui actor pe care vei dori sa il revezi
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here