De Ziua Europei, premierul Ponta sarbatoreste victoria impotriva fascistilor de la ICR

0
782

BUCUREŞTI (Candide Raport) Cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, premierul Ponta a organizat un dineu în cinstea victoriei aliaţilor împotriva fasciştilor. Desfăşurată în biroul său, aflat în buncărul de la Ministerul Apărării, la recepţie au participat atât ambasadori acreditaţi la Bucureşti, cât şi o parte din eroii ce au participat la luptele de eliberare.

 

Europa ar fi şi astăzi pe mâinile unor fascişti bătrâni şi intelectuali cu papion, dacă nu ne-am fi unit cu toţii împotriva flagelului numit ICR, a declarat premierul în faţa audienţei.

 

El a continuat cu un mesaj pentru cei tineri: Personaje ca Fuhrer H.R.Patapievici şi Il Duce Mircea Mihăieş trebuie judecaţi, ţintuiţi la stâlpul infamiei istoriei şi daţi ca exemplu copiilor în şcoli, pentru ca grozăvii de genul celor întâmplate în timpul dictaturii acestor monştri cu chip de om citit, să nu se mai poată întâmpla niciodată. Traduceri, expoziţii, burse astfel de iniţiative de promovare a culturii româneşti în lume sunt o ruşine. Generaţiile următoare nu trebuie să mai aibă parte de aşa ceva.

 

Nu putem să negăm această pată neagră naţională a blitzkrieg-ului cultural declanşat de Patapievici, dar el nu trebuie să ne definească pe plan internaţional. După părerea mea, ce trebuie să ne definească este că noi am inventat caloriferul, a ţinut să precizeze profesorul universitar Andrei Marga.

 

Şi să nu uităm de Luceafăr, a intervenit şi Gigel Ştirbu, fostul ministru al Culturii, «Luceafărul» mi-a plăcut întotdeauna. Pentru mine, «Luceafărul» reprezintă cel mai important aspect, cea mai importantă operă pe care poetul naţional a scris-o. Pentru mine, «Luceafărul» reprezintă sublimul culturii româneşti.

 

Această rubrică este o satiră a ştirilor zilei. A se consuma cu neîncredere.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here