Concertele verii 2013 in Bucuresti

0
776

Vara lui 2013 se anunță în materie de concerte una normală, nici spectaculoasă, dar nici săracă. De la fanii rock și heavy metal până la iubitorii de jazz și muzică clasică, toți vom avea muzică bună live de ascultat. Pentru această vară au fost anunțați artiști ca Diana Krall, Joe Cocker, Nouvelle Vague, Sting, Iron Maiden, The XX, Rammstein,  Buena Vista Social Club și Roger Waters. Și să nu uităm de Festivalul Enescu de la începutul toamnei, unde vom putea asculta muzică clasică interpretată de cele mai mari orchestre și mari soliști ai lumii, sub dirijori la fel de remarcabili.

Pentru a scana ușor opțiunile pe care le ai în termeni de concerte în această vară, iată mai jos o listă a celor mai importante evenimente muzicale din următoarea perioadă.

Spre sfârșitul lunii iunie vom avea parte de un prim festival în aer liber, desfășurat în Piața George Enescu din Capitală: Bucharest Music Film Festival 2013 (21 – 30 iunie), care ne-a pregătit mai multe seri de muzică clasică.

 

 Sursa: urban.ro/ Alex Barbulescu  
 

 

Tot de pe 21 iunie începe și ediția 2013 a Backyard Weekend (21 – 23 iunie), care îi readuce în România pe francezii de la Nouvelle Vague, pe lângă artiști ca Pillow Talk (Marea Britanie) sau Dub FX (DJ și performer australian).

 

Pe 23 iunie, Patricia Kaas revine în concert la București, care își promovează cel mai nou album – Patricia Chante Piaf – dedicat lui Edith Piaf. Pe 25 iunie, Sala Palatului va fi locul de dezlănțuire a energiilor latino – pentru că atunci are loc primul concert din România susținut de cei de la Buena Vista Social Club în formulă completă.

 

 

Unul dintre cele mai așteptate concerte ale acestei perioade va încheia luna iunie – este vorba de concertul Dianei Krall (30 iunie), al doilea de la București. Ultimul album semnat Diana Krall, Glad Rag Doll, va putea fi ascultat live cu această ocazie.

 

La început de iulie, Piața George Enescu va fi umplută din nou de publicul meloman: începe festivalul internațional ArCuB Live Open Air 2013 (3 – 7 iulie). Artiști de jazz și blues din Olanda, Statele Unite, Germania sau Polonia vor veni special la București pentru acest eveniment. Între 5 și 7 iulie va avea loc a șaptea ediție a B'ESTFEST Summer Camp, unde, pe lângă trupa Texas, nu prea avem ce artiști să remarcăm. 

 

 

Fanii genurilor rock și metal vor trebui să aștepte până pe 24 iulie ca să îi asculte live la București pe cei de la Iron Maiden, Anthrax și Voodoo Six, pentru ca peste câteva zile să înceapă la Romexpo festivalul Rock The City 2013 (27 – 28 iulie). Rammstein, Bullet For My Valentine și Trivium sunt printre invitații acestei ediții.

 

Al patrulea concert Sting în România va avea loc pe 31 iulie; interpretând un repertoriu greatest hits, Sting va concerta alături de vechii lui colegi de trupă. În deschiderea concertului vor urca pe scenă Mike & The Mechanics și James Walsh.

La începutul lunii august vom putea asculta live pentru a doua oară la București vocea cântărețului britanic Joe Cocker (4 august). Concertul, care face parte din turneul de promovare a albumului Fire It Up, va avea loc tot la Romexpo.

 

 

Un ultim eveniment al verii 2013 dedicat publicului "alternativ" e programat pe 10 și 11 august: e vorba de festivalul Summer Well, al cărui line up îi include pe The XX, Suede, The Vaccines sau The 1975.

 

Sfârșitul verii vine cu spectacolul Roger Waters – The Wall Live, al treilea turneu al anului trecut la nivel mondial din punctul de vedere al succesului comercial, conform Billboard. Un spectacol vizual gândit în jurul albumului omonim semnat Pink Floyd, The Wall va fi pus în scenă în Piața Constituției pe 28 august.

SHARE
Articolul precedentLa Belle et la Bête
Următorul articolRetrospectiva TIFF 2013 la Bucuresti
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here