Cofondatorul Netflix, Reed Hastings, demisionează din funcția de CEO

0
94
Netflix

Cofondatorul Netflix, Reed Hastings, demisionează din funcția de CEO, dar rămâne în funcția de președinte executiv. Hastings a început compania în 1997, când închiria DVD-uri pe care le trimitea clienților prin poștă. Astfel, a petrecut un sfert de secol construind Netflix, lidertul platformelor de streaming.

Compania a făcut anunțul în timp ce raporta ieri câștigurile trimestriale. Netflix a trecut prin momente grele în ultima perioadă, pierzând mai mult de o treime din valoarea sa de piață în ultimul an. A declarat, însă, ieri, că a avut un al patrulea trimestru puternic. Veniturile au urcat cu 2% de la an la an, iar compania a adăugat aproape 8 milioane de abonați noi în ultimele trei luni ale anului 2022, depășind 230 milioane de abonați în total. Astfel, Netflix și-a depășit propriile prognoze – mizând pe o creștere de doar 4,5 milioane de noi abonați.

În urma comunicării Netflix, acțiunile sale au închis joi la 315,78 dolari pe acțiune și au crescut cu peste 6% în tranzacționarea după închiderea bursei americane.

Cât despre bugetele dedicate noilor producții, citim printre rânduri. Astfel, discutând rezultatele sale financiare pentru acest trimestru, conducerea Netflix a declarat categoric că anii în care bugetele se cheltuiau mult mai ușor sunt de domeniul trecutului.

De asemenea, Netflix a declarat în scrisoarea către investitori:

“2022 a fost un an greu, cu un început accidentat, dar un final mai reușit. Credem că avem asigurată calea de a ne reaccelera creșterea veniturilor: continuând să îmbunătățim toate aspectele legate de Netflix, lansând partajarea plătită și construind oferta noastră de reclame.”

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here