Charleston – Criticii internationali il considera un film romanesc diferit

0
991

Premiera: 08 June 2018

Vara lui 2018 aduce un nou film românesc, despre care mulţi critici internaţionali au spus că este diferit de cele asociate Noului Val. Este vorba despre Charleston, selectat în competiţia oficială a festivalului de la Locarno, în 2017. Charleston marchează debutul în lungmentraj al regizorului Andrei Creţulescu, distins cu premii la festivalurile de film de la Cannes şi Zagreb datorită scurtmetrajelor Kowalski şi Ramona. În România, premiera filmului va avea loc pe data de 8 iunie 2018.

Filmul Charleston prezintă încercarea a doi bărbaţi de a o înţelege pe Ioana, femeia iubită de amândoi. Unul i-a fost soţ, celălalt i-a devenit amant. La câteva săptămâni de la moartea ei şi în ziua în care împlineşte 42 de ani, soţul Ioanei primeşte vizita unui tânăr care pretinde că a fost iubitul femeii în ultimele cinci luni. Această întâlnire provoacă nişte evenimente în care furia şi umorul se contopesc. În rolurile principale îi puteţi vedea pe actorii Şerban Pavlu, Ana Ularu, Radu Iacoban, Adrian Titieni, Victor Rebenciuc, Ana Ciontea, Dorian Boguţă, Gabriela Popescu, Andreea Gavrilă, Sergiu Costache, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Letiţia Vlădescu, Vlad Galer, Claudiu Dumitru şi Alina Berzunţeanu.

Prin acest film, regizorul Andrei Creţulescu a vrut ca spectatorul să se raporteze la universul personajelor prin trăiri contradictorii. Regizorul declară: Este un film care nu se sfieşte să le ceară spectatorilor să se emoţioneze, să râdă şi să plângă, uneori în spaţiul aceleiaşi secvenţe. Este un film trist, dar nu disperat, este un film hazliu, dar nu vesel. Parafrazându-l pe Leonard Cohen – este un film la care să râzi şi să plângi, să plângi şi-apoi să râzi iară şi iară. Sentimentele şi dramele personajelor vor fi reflectate şi de coloana sonoră ce include compoziţiile semnate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Désir şi Pipe’s Not Dead!

 Charleston a fost primit cu entuziasm de criticii internaţionali. Aceştia au laudat amestecul dintre dramă, umorul sarcastic şi tandreţe. Site-ul Cineuropa.org îl prezintă drept un film de public, în timp ce publicaţia Chicago Sun-Times îl consideră mai puţin cinic decât filmele Noului Val Românesc şi mai degrabă tandru. Pe site-ul Zelluloid.de s-a afirmat că Andrei Creţulescu păşeşte pe urmele regizorilor Jim Jarmusch şi Aki Kaurismaki. 

CHARLESTON INTERNATIONAL TRAILER

LYTE video

Citeşte şi Un pas în urma serafimilor – Un film românesc DELOC plictisitor

Mariţa – Amuzantele infidelităţi povestite într-o Dacie

Un pas in urma serafimilor – O explozie de nesupunere intr-un film romanesc deloc plictisitor

Marita – Amuzantele infidelitati povestite intr-o Dacie

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here