Cele mai proaste filme ale lui 2012

0
1820

În fiecare an sunt câteva filme care te scot din sărite: banale, dezamăgitoare, chiar stupide. Multe din ele cu pretenții artistice, cu bugete impresionante și unele cu actori foarte buni, dar ce folos! Din păcate, se dovedesc o totală pierdere de timp. Iată lista mea pentru anul 2012:

 

1 Savages

 

 

După un film ca Natural Born Killers, te aștepți ca Oliver Stone să păstreze un anumit standard de calitate. Nu e cazul însă cu Savages, o poveste răsuflată despre droguri, cu un triunghi amoros rizibil, accente moralizatoare și actori de filme categoria B (cu excepția Salmei Hayek și, mai ales, a lui Benicio del Toro). Citește și recenzia Postmodern

 

2 Cloud Atlas

 

 

Dacă de la Savages aveam ceva pretenții, de la frații Wakowski, creatorii Matrix, chiar mă așteptam la un film bun. În schimb, am dat peste o peliculă supraponderală (de peste două ore și jumătate), care ne vorbea în propoziții pretențioase (rareori reușite) despre adevăratele valori. Povestea întortocheată, dar fără misterul ezoteric al lui Matrix, s-a salvat pe alocuri prin jocul "ghici" cine este actorul care interpretează personajul din Cloud Atlas: Tom Hanks, Jim Sturgess, Hugh Grant, Halle Berry, etc. Citește și recenzia Postmodern

 

3 The Words

 

 

În ciuda aparențelor: sexy Bradley Cooper – personajul principal, o intrigă cu un scriitor în căutarea succesului și Jeremy Irons într-un rol semnificativ, The Words este înțesat cu atâtea clișee, întâmplările și replicile sunt atât de previzibile, încât să rămâi până la final este un exercițiu de răbdare cu mari șanse de eșec.

 

4 The Bourne Legacy

 

 

Dacă vorbim despre clișee, The Bourne Legacy este și el campion, neașteptat de la regizorul unui strălucit film mystery-drama ca Michael Clayton, Tony Gillroy. Din nou o surpriză neplăcută, Edward Norton girează cu prezența în distribuție The Bourne Legacy.

 

5 Premium Rush

 

 

Și dacă Edward Norton bifează un film slab, de ce n-ar face-o și mai tânărul Joseph Gordon-Levitt? După un rol ca acela din Looper, Levitt contrabalansează cu Premium Rush, un thriller pe biciclete cu intrigă lejeră și fără subtanță. Citește și recenzia Postmodern

 

6 Lay The Favorite

 

 

Încă o surpriză neplăcută ne aștepta în 2012 si de la regizorul Dangerous Liaisons și High Fidelity, Stephen Frears. În Lay The Favorite, un Bruce Willis cam plictisit joacă rolul unui parior, care o adună de pe stradă pe Rebecca Hall – britanica din Vicky, Cristina, Barcelona, o actriță cu pedigree care se achită foarte bine de rolul unei flușturatice care își bagă mințile în cap.

 

7 Bachelorette

 

 

Mai vulgară decât Lay The Favorite s-a dovedit comedia Bachelorette, în care eleganta Kirsten Dunst se pretează la niște comicării jenante alături de Isla Fisher și Lizzy Caplan. Cele trei meritau mai mult decât un scenariu în care acțiunea se concentrează asupra unei rochii de mireasă. 

 

8 The Woman in Black

 

 

Daniel Radcliffe încearcă să se despartă de identitatea Harry Potter prin rolul unui avocățel căruia de abia îi dau tuleiele dar e deja văduv și are un copil de crescut. Daniel cade într-o intrigă horror, cu o casă bântuită în care toate scârțâie amenințător. Citește și recenzia Postmodern

 

9 Bel Ami

 

 

Ecranizare după romanul lui Guy de Maupassant despre parvenitism, cu Kristin Scott-Thomas, Uma Thurman si Christina Ricci în distribuție, Bel Ami putea fi un film bun, dacă între cele trei actrițe și actorul Robert Pattinson exista un pic mai multă chimie. Filmul nu e un dezastru, dar trenează fără motiv desfășurarea acțiunii.

 

10 On The Road

 

 

Din nou o adaptare, de data aceasta după cartea omonimă a beatnic-ului Jack Kerouac. On The Road îi are în distribuție pe Viggo Mortensen, Kristen Stewart, Kirsten Dunst si Steve Buscemi și are o poveste lungă în spate. Ideea ecranizării i-a aparținut chiar lui Kerouac. Francis Ford Coppola a cumpărat drepturile de ecranizare în 1979 și, după multe proiecte eșuate, filmul s-a realizat de abia acum. Din păcate, era probabil mai bine să rămână în stadiul de proiect. Filmul n-are zvâc și nu inspiră cu nimic, plasându-se departe de nivelul cărții.

 

Citește și Anul 2012 în filme – Top 10

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here