Ce se intampla in weekendul 20-22 decembrie

0
457

Acest sfârșit de săptămână vine cu o listă mult mai scurtă de evenimente, însă suficiente pentru a ne ocupa timpul liber.

Printre premierele cinematografice se numără Last Vegas. Descris și ca un fel de ''Hangover cu prieteni trecuţi de prima tinereţe'', filmul este o comedie ce îi are în centru pe Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) și Sam (Kevin Kline), cei mai buni prieteni din copilărie. Atunci când Billy o cere în căsătorie pe prietena sa, mult mai tânără decât el, ceilalți decid să îi ofere acestuia o petrecere a burlacilor în Las Vegas pentru a retrăi anii tinereții.

A doua premieră cinematografică a săptămânii este Populaire, o comedie romantică despre viața unei femei în anii ’50, al cărei viitor era deja stabilit. Dar, Rose (Debora Francois) visează la o viață cu totul diferită, care începe să se contureze odată ce își descoperă talentul de a bate la mașina de scris cu o viteză uimitoare.

Pentru iubitorii de muzică e bine de știut că vineri seara, începând cu ora 19:00 la Sala Radio va avea loc un concert deosebit susținut de Elena Mosuc, fostă solistă la Opera din Zurich, Laura Tatulescu, cântăreață la Opera de Stat din Viena și una dintre protagonistele primului spectacol de operă regizat de Woody Allen, Gianni Schicchi și Ruxandra Donose, una dintre cele mai cunoscute mezzosporane ale scenei românești.

Weekendul acesta la capitolul teatru îți recomandăm piesa Două Loturi care se va juca la TNB (Sala Mică) de la ora 20:00. Această variantă a nuvelei lui Caragiale prezintă evenimentele dintr-un unghi mai întunecat. Alexandru Dabija a câștigat premiul UNITER în 2013 pentru regia acestui spectacol.

Tot la TNB (Sala Mică) va avea loc sâmbătă de la ora 20:00 spectacolul Fata din Curcubeu. Scrisă și regizată de Lia Bugnar, povestea cuprinde mărturisirile personajului interpretat de actrița Tania Popa, o prostituată care își expune viața începând de la copilaria fericită, până la întâlnirile clandestine cu clienții, pe ultimul rând al cinematografilui Curcubeu.

Sâmbătă și dumincă se joacă și piesa Yentl, a cărei acțiune se petrece în vremea în care femeile nu aveau acces la educatie. Astfel, Yentl decide să renunte la orice fel de regulă, la hainele și la înfățișarea femeiască și se înscrie la școala religioasă printre băieți. Spectacolul are loc la Teatrul Evreiesc, începând de la ora 19:00.

Pe parcursul acestui weekend are loc și târgul de design românesc – Made in Ro. Așadar, sâmbătă și duminică, la The HUB Bucharest, ești invitat să admiri colecțiile a peste 40 de designeri, a căror creații sunt inspirate de valorile autohtone. La târg vei găsi podoabe pentru brad, obiecte home & deco, design textil, jucării și articole vestimentare.

Nu uita că și Târgurile de Cadouri de la Sala Dalles, Mall Vitan, Plaza Romania, târgul Design Your Christmas din Băneasa Shopping City și DarBazar din zona Univesității (str. Edgar Quinet) sunt deschise în continuare. Detaliile despre ele găseşti în articolul Târguri pentru cadouri de Crăciun în Bucureşti

SHARE
Articolul precedentBig Bad Wolves (R: Aharon Keshales, Navut Papushado, 2013) – Trailer
Următorul articolFor No Good Reason
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here