Ce faci in weekend? Recomandari pentru weekendul 7-9 decembrie

0
528

Opțiunile pentru acest weekend nu sunt deloc puține: avem de ales între multe  premiere de film, târguri de Crăciun și expoziții cu vânzare, spectacole de teatru sau concerte. Unul dintre cele mai interesante evenimente este cel al Teatrului de Artă București care va sărbători timp de cinci zile cu concerte Nicu Alifantis și Byron plus spectacole de teatru. Un alt eveniment interesant este Festivalul Internațional de Literatură, început miercuri dar care continuă până sâmbătă.

 

Filmul este și el foarte bine reprezentat în acest weekend: gustul pentru experiment îți va fi satisfăcut de Holy Motors – unul din filmele lui 2012 care a făcut multe valuri printre spectatori și critici; iar dacă vrei să vezi o comedie romantică te așteaptă o altă premieră, Playing for Keeps.

 

Dacă îți plac filmele lui Tarantino și mai ales Kill Bill, poți încerca un film produs  (nu și regizat) de acesta – The Man With The Iron Fists. Ca film independent, vine în cinematografe filmul Aglaja/De ce fierbe copilul în mămăligă?. Amintim de asemenea și drama The Words cu Jeremy Irons și Bradley Cooper.

 

Dacă ești în căutare de mai mult, Teatrul Foarte Mic are o premieră vineri – spectacolul  Născut iarna, iar la Godot se reiau Bullets over Lipscani, O piesă deșănțată și Fă-mi loc!. În plus, dacă nu ai prins săptămâna trecută reprezentația Micului prinț de la Odeon, ai ocazia în acest weekend.

 

Trecând la muzică, concertele sunt bine reprezentate. Muzica clasică te așteaptă la Sala Radio cu interpretarea pianistei poloneze Beata Bilińska, acompaniată de Orchestra Radio. Dacă vrei să intri în atmosfera de Crăciun, Corul Madrigal va cânta la Ateneu în acest weekend colinde vechi. 

 

Dacă vrei să asculți jazz, poți opta pentru concertul susținut de Alexandra Ușurelu împreună cu Mariano Castro. Pe de altă parte, beat-urile electro ale artistului norvegian Finnebassen vor răsuna în Icon Series Club. 

 

Opera are parte de două transmisiuni extraordinare live:  The Light Cinema va transmite de la Metropolitan Opera din New York spectacolul Bal Mascat de Verdi , iar Digiplex,  Lohengrin de Wagner, în direct de la Teatrul Scala din Milano.

 

Bineînțeles nu trebuie uitate târgurile de Crăciun, care te așteaptă fie la două dintre mall-urile bucureștene, fie la Sala Dalles. O alternativă la cadourile cu care deja ne-au obișnuit magazinele promite să ofere expoziția cu vânzare Suvenir de iarnă.

 

Și tot cu gândul la cadouri sau la ținute speciale pentru petrecerile de sărbători, te poți îndrepta către două evenimente fashion: târgul Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair sau ediția de iarnă a Fashion Bazaar – Fashion, Cosmetics & Vintage Fair.

SHARE
Articolul precedentMariano Castro – Astor Piazzolla
Următorul articolPhilip Larkin – All What Jazz – recita Alan Rickman
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here