Casatoria Mariei Braun


Cand: 28 Oct - 31 Oct 2012
Ora:19:30
0
904

In perioada 16 octombrie – 8 noiembrie, Cinemateca Union (Str. Ion Campineanu nr. 21) prezinta patru filme semnate Rainer Werner Fassbinder, unul din cei mai importanti regizori ai Noului Val German, alaturi de Werner Herzog si Wim Wenders. In program a ramas, pe langa Casatoria Mariei Braun, filmul Secretul Veronikai Voss – care va rula marti, 6 noiembrie, si joi, 8 noiembrie. 

Germania anului 1943, printre bombardamente si oameni alergand dupa adapost, Maria Braun (Hanna Schygulla) se casatoreste. Petrec doar o noapte impreuna, a doua zi Hermann Braun (Klaus Lowitsch) plecand inapoi pe front.

In Casatoria Mariei Braun (Die Ehe der Maria Braun) regizorul Reiner Werner Fassbinder , isi supune personajele unei psihanalize constante. Maria Braun isi defuleaza sentimentele contradictorii fata de contextul istoric in care se afla, o Germanie sumbra si infometata, in care femeile muncesc pe branci ca sa isi reechilibreze vietile, prin diferitele moduri in care iubeste barbatii care ii ies in cale.

 “Nu e usor sa accepti ca suferinta poate fi frumoasa in felul ei… e greu. E ceva ce poti intelege numai daca sapi adanc in tine”, spune Fassbinder. Pornind de la aceasta idee, maniera filmului este una intermitenta, de la stari de frustrare puternic reprimate, pana la bunastare si multumire de sine.

Filmul ruleaza duminica, 28 octombrie, si miercuri, 31 octombrie, la Cinemateca Union.

Biletele costa 10 lei, 8 lei pentru abonatii Cinematecii Romane si 5 lei pentru studentii cu abonament.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here