Capra cu trei iezi – un studiu gastronomic

Unde: după Ion Creangă
Cand: 18 Jun 2013
Ora:19:00
0
1134

Spectacolul Capra cu trei iezi de la Teatrul Act regizat de Alexandru Dabija este o varianta pentru adulti a povestii lui Ion Creanga, in care naratiunea este centrata asupra mancarurilor de la pomana micilor iezi mancati de lup. Esenta povestii se pastreaza si e jucata foarte bine de Emilia Dobrin, Andi Vasluianu, Constantin Draganescu, Florin Dobrovici, Mihai Calota.

Regizorul Alexandru Dabija despre resorturile piesei:

Daca o sa aveti curiozitatea sa cautati pe net forumurile cu discutiile tinerelor mame, o sa gasiti – la un moment dat – o dezbatere aprinsa despre malaies in calcaies. Este un vers din celebrul cantecel al caprei din povestea lui Ion Creanga. Nimeni nu prea poate sa-l explice. Si copiii continua sa intrebe: “Mama, ce inseamna malaies in calcaies”?
Dupa ce ne-am incercat puterile cu metafizica din Ivan Turbinca in spectacolul “Absolut!”, ne avantam acum in psihologia abisala a cruzimii si razbunarii din Capra cu trei iezi, iar studiul pe care il propunem este in primul rand unul gastronomic, pentru ca moartea este, invariabil, insotita de haleala. Cei ce raman, mananca pentru ca traiesc.

Pretul biletelor este 20 lei (redus) si 30 lei (intreg)

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here