A Touch of Sin

0
648

Faţă de realismul documentar care l-a consacrat pe regizorul chinez Zhangke Jia în filmele sale anterioare, A Touch of Sin vine ca o adevărată surpriză: pelicula este o critică dură la adresa Chinei moderne, spusă pe şleau şi cu multe scene de violenţă extremă.

Nominalizat la Cannes pentru Palme d'Or şi premiat pentru cel mai bun scenariu, filmul examinează omniprezenţa violenţei în societatea chineză contemporană şi prejudiciile pe care i le aduce. 

Zhangke Jia ne prezintă noua putere mondială ca fiind erodată de un păcat născător de conflicte şi crime: venerarea banilor. Prin patru poveşti distincte, desfăşurate în provincii chineze diferite, vedem patru oameni obişnuiţi adaptându-se într-o lume a logicii sângeroase a banilor: un miner concediat, un muncitor migrant, o recepţionistă la un spa şi un adolescent angajat într-o fabrică, toţi făcându-şi dreptate cu mâna lor. Concluzia filmului este pesimistă şi brutală, şi, în fond, nu e doar despre China: "Everywhere is broke." spune unul dintre personaje întrebat dacă vrea să emigreze. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here