6 filme din competitia Bucharest International Film Festival, editia 2017

0
1057
Unde: Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez), Cinema Muzeul Taranului (Studio Horia Bernea)

Cand: 28 Jun - 02 Jul 2017 Ora:19:30

Secţiunea competiţională a Bucharest International Film Festival, ediţia 2017, include 6 lungmetraje, ale unor cineaşti din Franţa, Japonia, Senegal, Argentina, Brazilia şi Rusia. Festivalul va avea loc între 28 iunie şi 2 iulie, la Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez) şi Cinema Muzeul Ţăranului.

 

Strange Birds (Droles d’oiseaux)

Filmul regizoarei Elise Girard prezintă o relaţie amoroasă neconvenţională între două personalităţi complicate: Mavie, o tânără de 27 de ani, plină de angoase şi incertitudini, însă foarte atrăgătoare, şi George, un bibliotecar singuratic şi cinic. Se vor întâlni atunci când Mavie se mută la Paris, iar povestea lor de iubire va avea o evoluţie neaşteptată.

DRÔLES D'OISEAUX (Strange Birds) by Elise Girard, 2016

LYTE video

 

Wulu

Daouda Coulibaly a regizat un film a cărui acţiune te trimite în zonele frecventate de interlopii din Senegal. Aici ajuge şi tânărul Ladjib, după ce toate încercările sale de a supravieţui eşuează. Dorind să-şi ţină sora departe de calea prostituţiei, alege să-şi întreţină familia lucrând ca şofer de autobuz. După ce i se refuză promovarea ce i-a fost promisă, alege să intre în lumea drogurilor pentru a câştiga mai mulţi bani.

WÙLU Clip | Festival 2016

LYTE video

 

Before We Wanish

Cei interesaţi de cinematografia japoneză pot alege pelicula regizorului Kiyoshi Kurosawa, cunoscut datorită filmelor noir şi horror, dar şi filmului candid Journey to the Shore, care a primit Marerle Premiu pentru Regie din cadrul secţiunii Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, ediţia 2015. Noul său film îmbină detaliile unui crime thriller şi elementele SF. Acţiunea filmului include o crimă stranie, un jurnalist de investigaţii perseverent şi un bărbat care, după ce a dispărut câteva zile, devine de nerecunoscut de către soţia lui.

[teaser] Before We Vanish [Movie 2017]

LYTE video

 

Closeness

Proiectat şi în cadrul secţiunii Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, în care i-a fost decernat Premiul FIPRESCI, lungemtrajul prin care a debutat regizorul rus Kantemir Balagov prezintă drama unei familii al cărui fiu este răpit pentru a se cere o importantă sumă de bani. În paralel este prezentată şi povestea surorii sale, care asistă la eforturile familiei de a-şi recupera fiul şi pe iubita lui, răpiţi chiar în noaptea în care se celebra logodna acestora.

Теснота (Closeness) by Kantemir Balagov - trailer

LYTE video

 

Balloons (Los Globos)

Tot despre o dramă de familie este vorba şi în filmul prin care a debutat regizorul argentinian Mariano Gonzalez, care a primit FIPRESCI Award for Best Argentine Film in all Competitions la Festivalul Internaţional Mar del Plata. În centrul poveştii se află Cesar, un bărbat ce lucrează la o fabrică de baloane de la periferia oraşului Buenos Aires. Într-o zi, el se vede obligat să aibă grijă de băiatul său, Alfonso, după ce mama acestuia moare într-un accident de maşină. Va fi nevoit să aleagă între asumarea unei responsabilităţi paterne şi dorinţa de a-l da pe Alfonso la un orfelinat.

Los Globos (Ballons) - Trailer eng subs

LYTE video

 

Gabriel and the Mountain

Încă un film apreciat de criticii de la Cannes a intrat în competiţia BIFF. Este vorba despre Gabriel and the Mountain, regizat de brazilianul Fellipe Barbosa, care a primit France 4 Visionary Award & Gan Foundation Support for Distribution. Inspirat dintr-o poveste reală despre o călătorie iniţiatică, filmul te poartă în Kenya, ţara pe care Gabriel o include pe lista destinaţiilor pe care vrea să le vadă în timpul călătoriei de un an, înainte de a începe cursurile universitare. Acesta pleacă de unul singur, dar îşi face prieteni noi în drumul spre Muntele Mulanje.

Extract GABRIEL E A MONTANHA dir. Fellipe Gamarano Barbosa

LYTE video

 

Mai multe detalii legate de program şi de preţul biletelor pot fi găsite aici.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here