5 spectacole de teatru de vazut in 2014

0
1201

După artificii, cadouri, urări și damigene cu vin, 2014 începe să-și dezmorțească zilele și planurile. Așa cum spunea și regizorul Andrei Șerban într-unul din cele mai recente interviuri ale sale: "Suntem amorţiţi în emoţii. De aceea trebuie să facem teatru care să ne dea ca un fel de mâncare bună, să o digerăm , să o asimilăm, să fim mai inspiraţi, să mergem în viaţă altfel". Așa că deschideți browserele și rezervați  locuri la:

Ce zile frumoase!

 

 

Ce zile frumoase!de Samuel Beckett, pusă în scenă de Sânziana Stoican, în care joacă Sabrina Iașchevici și Ionuț Vișan. Se joacă la UnTeatru și este una dintre cele mai emoționante piese de teatru ale anului trecut. Totul se desfășoară într-un decor minimal, dar în acord milimetric cu replicile și jocul celor doi actori. Substantivul titlului e ușor substituibil cu momente, astfel că bilanțul serii este unul cu plus.

 

Crimă și pedeapsă

 

 

Crimă și pedeapsă, în regia lui Yuri Kordonsky se joacă în cea mai nouă sală a Teatrului Bulandra, Toma Caragiu – Studio Space.  Într-un decor minimalist și auster, actorii Richard BovnoczkiMarius Manole, Vlad LogiganMarian RâleaRodica Lazăr și Anca Andone reușesc să dea viață unei drame în alb, roșu și negru, concentrând reinterpretarea romanului lui Dostoievski în jurul unui nucleu, fără risipă de personaje sau de cadre. 

 

Contra progresului

 

 

Contra progresului  în regia lui Bobi Pricop, după un text de Esteve Soler, de la Teatrul Bulandra. Pe modelul Trust me, i'm an engineer , cele 7 povești din cadrul piesei au efectul unor injecții de adrenalină, capabile să energizeze orice sceptic. Jocul tonic al tinerilor Ioana Manciu, Aida Avieriţei, Vlad Pavel și Cezar Grumăzescu are efectul unei alternanțe rece-cald – când te cutremură, când te amuză. Una peste alta, nu te lasă indiferent. Totalmente contra titlului.

 

Obiceiuri necurate

 

sursa foto: Jurnalul.ro

 

Obiceiuri necurateeste o comedie marca Teatrul Bulandra, în care regizorul  Mihai Constantin deșiră un ghem de situații spumoase, într-un cadru total neobișnuit – o mânăstire americană cu niște eroine din cale afară de atipice – călugărițele locașului și maica stareță. Nu lipsesc nici jurnaliștii agenți sub acoperire și nici miza demnă de tot deranjul – secretul unei rețete de vin. Din distribuție fac parte Andreea Mateiu, Corina Moise, Steliana Bălăcianu,Victoria Dicu, Thomas Ciocșirescu, Alina Vior,Gelu Nițu și Andrei Runcanu.

 

Demoni

 

 

Premieră a Teatrului Act și a Doctor's Studio din 2013, Demoni nu este doar un spectacol despre presiunea indusă în anii formativi de către părinți, încă activă la anii maturității în viețile celor patru personaje. Este un spectacol în care fiecare adult se va regăsi, cu întrebările despre ce reprezintă un cuplu funcțional, cum poate fi construit, cât de solid poate fi în fața trecerii timpului, la cât timp mai ai dreptul pentru tine după ce ai un copil și multe alte dileme. Cei patru actori Alex Fifea, Lorena Zăbrăuţanu, Sînziana Nicola, Lucian Iftime joacă aproape impecabil, reușind să te transpună în tensiunea unui text bun. După multe spectacole de teatru de la care ieși întrebându-te oare ce a recomandat textul respectiv pentru punerea în scenă, Demoni este o surpriză plăcută prin calitatea dialogului.

SHARE
Articolul precedentWhite Bird in a Blizzard
Următorul articolNon-Stop (R: Jaume Collet-Serra, 2014) – Trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here