4 carti de nonfictiune cautate la Bookfest 2019

0
1060

Între 29 mai şi 2 iunie se va desfăşura ediţia din 2019 a Bookfest. Vei găsi cărţi din multe domenii, la preţuri speciale. Noi ne-am gândit deja la primele titluri pe care le vom căuta.

 

Arheologia iubirii. De la Neaderthal la Taj Mahal

După ce a participat la săpături arheologice în Germania, Franţa, Anglia, Maroc, Israel şi Turcia (Milet, Troia şi Gordion), Cătălin Pavel te invită şi pe tine să pui cap la cap indiciile şi piesele descoperite pentru a înţelege umanitatea prin explorarea afectivă. Arheologia iubirii îţi arată câte informaţii dătătoare de revelaţii se ascund într-un detaliu.

 

Bafta, Devla şi Haramul

 

Dacă vrei să înţelegi mai bine universul romilor dincolo de miturile exotice, poţi alege Bafta, Devla şi Haramul. Cartea scrisă de Mirel Bănică apare pentru a umple un gol în spaţiul autohton, incluzând informaţii din etnografie, istoria religiilor, imagologie şi antropologie.

 

O istorie a Operei

 

De ce sunt oamenii fascinaţi de operă? Cum s-a născut opera? Ce rol are în dezvoltarea unei societăţi? Prin ce metamorfoze a trecut? Sunt câteva dintre întrebările ce au stat la baza cărţii O istorie a Operei. Cartea îmbină erudiţia şi unghiuri de abordare nebănuite.

 

 Cum să prinzi o cârtiţă

Îndrăgostit de natură, Marc Hamer îţi demonstrează cât de interesante pot fi cârtiţele şi cât de complicat este de fapt universul lor misterios. Cum să prinzi o cârtiţă mai este şi o călătorie prin zona rurală galeză, imortalizată prin ilustraţiile oferite de Joe McLaren.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here