Zilele Filmului Portughez – a cincea editie

  0
  834

  In perioada 19-21 septembrie se desfasoara in incinta Institului Cultural Roman inca un festival dedicat cinefililor. Cu ocazia Zilelor Filmului Portughez, vom putea urmari productii artistice sau documentare despre realitatile unor tari ca Brazilia sau Angola, pe langa subinteleasa Portugalie.

  Organizatorii propun chiar titlul alternativ de Zilele filmului in portugheza, evenimentul reunind mediile culturale care vorbesc aceasta limba si marcand, totodata, participarea Ambasadei Braziliei ca invitat special in acest an.

  Printre proiectii se afla si un documentar despre artista portugheza Joana Vasconcelos, Eroul (O Herói) – film premiat la Sundance (Premiul Juriului, 2005) care spune povestea  unui veteran de razboi din Angola,  Anul in care parintii mei au plecat in concediu (O Ano em Que Meus Pais Saíram de Férias) – drama unui baietel de 10 ani care e lasat singur in mod accidental intr-un cartier necunoscut din São Paulo si Daca as fi in locul tau (Se Eu Fosse Você) – o comedie despre un cuplu casatorit pus intr-o situatie cel putin neobisnuita: dupa o cearta de proportii, el si ea se trezesc fiecare in corpul celuilalt.

  Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

   

  PROGRAM

  Miercuri, 19 septembrie   

  18.00 – Deschiderea celei de-a cincea editii

  18.20 – Guimarães, Capitala Culturala Europeana (45 min, productie Radio Televisão Portuguesa, Portugalia, 2012)

  19.15 – Eroul, regia: Zézé Gamboa (97 min, Angola-Portugalia-Franta, 2005)

   

  Joi, 20 septembrie   

  18.00 – Joana Vasconcelos, inima independenta, regia: Joana Cunha Ferreira (52 min, Portugalia, 2008)

  19.15 – Anul in care parintii mei au plecat in concediu, regia: Cao Hamburger (110 min, Brazilia, 2006)

   

  Vineri, 21 septembrie   

  18.30 – Daca as fi in locul tau, regia: Daniel Filho (104 min. Brazilia, 2006)

  Galerie video

  SHARE
  Articolul precedentGarbo: My Life
  Următorul articolClip O Herói/Eroul (r: Zeze Gamboa)
  Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here