Zilele filmului japonez 2014

0
610

Finalul lunii februarie cuprinde un eveniment cinematografic dedicat filmului japonez. Astfel, între 25 și 28 februarie la Sala Jean Georgescu a Cinematecii Române vor fi prezentate două lungmetraje, un documentar și un film de animație, toate destul de recente, fiind realizate după 2005.

Evenimentul va avea deschiderea marți, de la ora 19:00, cu filmul lui Hirayama Hideyuki, Călătorie în trei (Yajikita doutyu Teresuko/ Three for the Road). Din distribuție face parte și actorul de teatru Kabuki Kanzaburo Nakamura, declarat de către japonezi ’’bun național’’ și pe care publicul român a avut ocazia de a-l vedea pe scena Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în urmă cu câțiva ani.

Programul evenimentului continuă miercuri cu filmul de animație Brave Story realizat după nuvela de succes a lui Miyabe Miyuki.

Joi va rula documentarul Roua Cerului (Ten no shizuku) distins cu premii la numeroase festivaluri internaționale și care prezintă un omagiu adus scriitoarei și specialistei în gastronomie Yoshiko Tatsumi.

Evenimentul se va încheia vineri cu o comedie ce trimite cu gândul la Japonia anilor ’60, Soarele apune în districtul 64 (Always-Sachome no yuhi 64).

Toate proiecțiile vor începe la ora 19:00 și vor avea subtitrarea în limba engleză.

Intrarea este liberă.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentGloria (2013, R: Sebastian Lelio) – TRAILER
Următorul articolIn Order of Disappearance
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here