Zilele Filmului German 2012

    0
    1162

    În această săptămână vine și rândul filmului german să ajungă la București după cel francez, în cadrul Zilelor Filmului German, desfășurate la Cinema Studio. Această ediție se concentrează pe locul femeii in film și pe tendințe experimentale în care filmul se întâlnește cu teatrul și documentarul.

    În perioada 9-15 noiembrie, spectatorii vor putea urmări un ansamblu de scurt și lungmetraje organizate în jurul temei psihologiei relațiilor de cuplu (11 noiembrie) sau politicii, rememorând separația îndelungată a Germaniei în blocurile răsăritean, respectiv occidental (13 și 14 noiembrie).

    În deschiderea festivalului, poți viziona și concurentul Germaniei la premiile Oscar din 2012: Barbara (r: Christian Petzold, 2012), o dramă socială care spune povestea unei doctorițe din fosta RDG și încercările ei de a emigra în Vest, ajungând să fie arestată și supravegheată de Securitate.

    Evenimentul se va încheia cu o masă rotundă pe tema Femeile în film, la care vor participa curatoarea festivalului Maike Mia Hohne, alături de Tatjana Turanskyj și Pia Marais – regizoare cu filme prezentate în această ediție, care vor discuta cu Ozana Oancea sau Anca Damian.  

    Discuția va avea loc joi, 15 noiembrie la Cafeneaua Librăriei Bastilia (Piața Romană, nr. 5), începând cu ora 15:00.

     

    PROGRAM COMPLET

    Vineri, 9 noiembrie

    ERÖFFNUNG / DESCHIDEREA FESTIVALULUI

    19:00 Reise zum Wald/ Excursie la pădure (r: Jörn Staeger, 2008) – 7 min

    19:07 Barbara (r: Christian Petzold, 2012) – 1h45 min

     

    Sâmbătă, 10 noiembrie

    FRAUEN ZWISCHEN „VERTIGO“ UND „FAME“/ FEMEIA ÎNTRE „VERTIGO“ ŞI „FAME“

    18:00 Egodyston (r: Xenia Lesniewski, 2009) – 3 min

    18:03 Ein Mädchen namens Yssabeau/ O fată pe nume Yssabeau (r: Rosana Cuellar, 2011) – 18 min

    18:21 Eine flexible Frau/ O femeie flexibilă (r: Tatjana Turanskyj, 2010) – 1h37 min

    20:00 The Look – Charlotte Rampling (r: Angelina Maccarone, 2011) – 1h37 min

     

    Duminică, 11 noiembrie

    VON DER PSYCHOLOGIE DER BEZIEHUNG/ DESPRE PSIHOLOGIA RELAŢIILOR DE CUPLU

    18:00 Eine einfache Liebe/ O iubire simplă (r: Maike Mia Höhne, 2006) – 20 min

    18:20 Beziehungsweisen/ Relaţii de cuplu (r: Calle Overweg, 2011) – 1h25 min

    20:00 Die Leiden des Herrn Karpf – Der Geburtstag/ Suferinţele domnului Karpf- Aniversarea (r: Lola Randl, 2008) – 10 min

    20:10 Der Wald vor lauter Bäumen/ Când nu vezi pădurea de copaci (r: Maren Ade, 2003) – 1h21 min

     

    Luni, 12 noiembrie

    DEM LEBEN EINE BÜHNE! / SĂ-I DĂM VIEŢII O SCENĂ

    18:00 Say Goodbye to the Story (ATT 1/11)/ Spuneţi adio poveştii (r: Christoph Schlingensief, 2005-2011) – 23 min

    18:23 Ensemble/ Ansamblul (r: Eva Könnemann, 2010) – 1h23 min

    20:00 Execution. A story of Mary/ Execuţia: Povestea lui Mary (r: Elfi Mikesch, 1979) – 28 min

    20:28 Mondo Lux – Die Bilderwe lten des Werner Schroeter/ Mondo Lux – Lumea în imagini a lui Werner Schroeter(r: Elfi Mikesch, 2011) – 1h37 min

     

    Marți, 13 noiembrie

    DER PREIS DES OSTENS / PREŢUL GERMANIEI DE EST

    18:00 5,5 x 1,5 M (r: Barbara Kasper, 1997) – 14 min

    18:14 Vaterlandsverräter/ Trădător de ţară (r: Annekatrin Hendel, 2011) – 1h37 min

    20:00 Der Preis/ Preţul (r: Elke Hauck, 2011) –  1h30 min

     

    Miercuri, 14 noiembrie

    ZURÜCK ZUM POLITISCHEN / ÎNAPOI LA POLITIC

    18:00 Für Elise/ Pentru Elise (r: Christoph Schlingensief, 1982) – 2 min

    18:02 Der freie Mensch/ Omul liber (r: Sylvie Boisseau/ Frank Westermeyer, 2011) – 4 min

    18:06 Wie ich ein freier Reisebegleiter wurde/ Cum m-am făcut ghid liber-profestionist (r: Jan Peters, 2007) – 15 min

    18:21 Trotzdem Danke/ Mersi oricum (r: Mischa Leinkauf/ Matthias Wermke, 2006) ­– 7 min

    18:28 Gesang der Jünglinge/ Cântarea tinerilor (r: Andree Korpys/Markus Löffler, 2010) – 15 min

    18:43 Eure Kinder werden so wie wir/ Copiii voştri vor fi ca noi (r: Andree Korpys/Markus Löffler, 2007) – 27 min

    19:05 Was übrig bleibt/ Ce rămâne la final (r: Fabian Daub/Andreas Gräfenstein, 2008) – 13 min

    20:00 n.n. (r: Michael Klöfkorn, 2009) – 11 min

    20:11 Gisela (r: Katja Baumann, 2007) – 7 min

    20:18 Work hard – play hard/ Munceşte mult – distrează-te mult (r: Carmen Losmann, 2011) – 1h30 min

     

    Joi, 15 noiembrie

    FRAUEN IM VISIER / FEMEILE ÎN VIZOR

    18:00 An das Morgengrauen/ Odă răsăritului (r: Mariola Brillowska, 2011) – 3 min

    18:03 Im Alter von Ellen/ La vârsta lui Ellen (r: Pia Marais, 2010) – 1h35 min

    20:00 Remake (r: hangover ltd, 2004) – 20 min

    20:20 Die allseitig reduzierte Persönlichkeit – REDUPERS/ Reducerea universală a personalităţii – REDUPERS (r: Helke Sander, 1977) – 1h38 min

    Galerie video

    SHARE
    Articolul precedentTycho – A Walk
    Următorul articolŞarpele în iarbă
    Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

    LASĂ UN COMENTARIU

    Please enter your comment!
    Please enter your name here