Zilele Enescu: trei zile și trei nopți, o aniversare cu poveste


Cand: 19 Aug - 22 Aug 2020
0
218
enescu

Zilele Enescu: trei zile și trei nopți, o aniversare cu poveste, sărbătorește online și offline ziua de naștere a marelui compozitor George Enescu (19 august 1881), prin patru evenimente captivante:

miercuri, 19 august

ora 11:00: dezbatere live preluată de la Concursul Internațional George Enescu, cu Mihai Constantinescu;

ora 19:30: documentarul “Acasă la George Enescu”, realizat de Cronicarii Digitali;

joi, 20 august

ora 19:00: tur virtual online “Pe urmele lui Enescu prin București”, cu Interesting Times Bureau;

sâmbătă, 22 august

ora 10:00: tur pietonal (offline),” Experiența Enescu în București”, cu Interesting Times Bureau ghid Anita Sterea.

Echipa Cronicarii digitali reia, într-un video de 18 minute intitulat „Acasă la George Enescu”, călătoria făcută de marele muzician înaintea plecării lui din România. În 1946, George Enescu, mânat parcă de o premoniție, a hotărât să viziteze fiecare dintre casele în care a locuit. O făcea pentru ultima dată, pentru că nu a mai revenit până la moartea lui în România.

Cronicarii digitali au refăcut întocmai acest traseu pe care l-au prezentat, în premieră, în ediția din 2019 a Festivalului Internațional George Enescu. Perioada de difuzare a acestui video va fi între 19 august (cu lansare la ora 19:30) și 16 septembrie 2020. Autorii filmului sunt: Horia Sirghi (Zaiafet), Cristian Șimonca (Blogul lui Otravă), Vlad Efenie, Dana Gonț, Bogdan Buzuleac și Ionuț Costea (Goguci). Proiectul a fost realizat de echipa Cronicarii digitali în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția 2019 și a fost susținut de Raiffeisen Bank.

Joi, 20 august de la ora 19:00 vă oferim un tur virtual «Pe urmele lui Enescu prin București», în care vom afla despre legătura strânsă dintre muzician și Reginele României, relația de iubire dintre Maruca Cantacuzino și George Enescu, locurile în care a locuit în București, rolul pe care l-a avut în dezvoltarea Ateneului Român sau relațiile sale cu personalități ale lumii muzicale bucureștene. Turul online va dura o oră și jumătate și poate fi urmărit în direct în secțiunea Explorator din #StagiuneaVirtuală, la finalul său având loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în care cei interesați pot afla mai multe detalii de la ghizi.

Sâmbătă, 22 august de la ora 10.00, turul dedicat amintirii lăsate de George Enescu pe străzile Bucureștiului va fi organizat pietonal (offline) și va dura aproximativ două ore. Se va derula în zona centrală (Bd. Magheru, str. George Enescu, Calea Victoriei). Datorită restricțiilor impuse de contextul pandemic, numărul maxim de persoane care pot participa la tur este de 12. Turul se va face cu respectarea strictă a regulilor de distanțare, iar purtarea măștii va fi obligatorie. Cei dornici să se înscrie la turul pietonal trebuie să trimită un email la adresa hello@interestingtimes.ro. Locurile fiind limitate, înscrierea se va face pe principiul primul venit – primul servit.

Dezbaterea, documentarul și tururile – atât virtual cât și pietonal – sunt oferite gratuit de Raiffeisen Bank. Găsiți detalii în platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală, https://art.raiffeisen.ro/

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here