Zilele Culturii Ruse 2014

0
618

Ce-ai zice de un ceai şi o prăjitură într-o cafenea rusească, în timp ce răsfoieşti cărţi de autori ruşi şi asculţi muzică venită tot din, bineînţeles, Rusia? Răsfăţul e posibil în cadrul celei de a IV-a ediții a Zilelor Culturii Ruse în România, care va fi gândită în jurul unui alt eveniment, Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, Rusia fiind invitatul de onoare al acestuia.

Festivalul dedicat culturii ruse va debuta pe 18 noiembrie 2014 la Centrul Cultural ArCuB, unde vor fi prezenți: scriitorul Zahar Prilepin, scriitoarea Marina Stepnova, pictorul-poet Natalia Ovsienko, criticul de film Maria Kuvshinova, scriitorul și criticul de teatru Margarita Hemlin, artistul Leonid Tishkov, scriitorul Maxim Amelin și filologul Maxim Krongauz. De asemenea, în seara deschiderii vor putea fi  vizitate expoziții de obiecte tradiționale meșteșugărești sau fotografii ce înfățișează Rusia de astăzi.

Pe 19 noiembrie, la ora 19:00, va avea loc inaugurarea oficială a standului Rusiei în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus. Editurile românești vor lansa noile traduceri ale textelor autorilor ruși, precum și colecția MOSFILM pe DVD. Vor fi organizate și întâlniri cu scriitori, critici, filologi și artiști ruși, iar cafeneaua rusească va fi deschisă cu ceaiuri și prăjituri tradiționale. De asemenea, la ArCuB vor fi prezentate atât master-class-uri de teatru, cât şi filmele contemporane Opt (scenariu: Zahar Prilepin) și Vreau și eu.

Totodată, vom avea parte și de o săptămână a mâncărurilor tradiționale din Rusia la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi.

Intrarea la toate evenimentele este gratuită. Mai multe detalii legate de Zilele Culturii Ruse vor fi disponibile în curând.

SHARE
Articolul precedentIda (R: Pawel Pawlikowski, 2013) – Official Trailer
Următorul articolIda
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here