Zilele Culturii Portugheze la Muzeul Satului – 2013

0
608

În perioada 1116 iunie la Muzeul Satului va avea loc o serie de evenimente prin care se sărbătorește și în România Ziua Națională a Portugaliei (10 iunie), cu spectacole de muzică și dans, proiecții de film documentar, ateliere de limbă și literatură portugheză, expoziții sau degustări cu specific portughez. 

Printre highlights se numără concertul de fado susținut de Maria Răducanu în prima zi a evenimentului, ca și concertele de muzică portugheză din weekend, în interpretarea artiștilor Sebastião Antunes & Quadrilha, dar și atelierul de dans tradițional portughez.

Proiecțiile vor include documentarele Călătorie în culisele Paradelor din Lisabona, Covorul zburător/ O tapete Voador, Opera și viața scriitorului António Lobo Antunes/ António Lobo Antunes: Escrever, escrever, viver.

Celor mici le sunt rezervate mai multe ateliere de creație sau literatură: pictură pe azulejos (ceramică), păpuși și marionete, String Art și povești nemuritoare portugheze.

Nu în ultimul rând, gurmanzilor li se pregătește un stand de degustare a gastronomiei portugheze, deschis de marți până vineri, iar sâmbătă și duminică vor fi organizate o cafenea și un restaurat portughez ad-hoc.

Programul întreg al Zilelor Culturii Portugheze îl găsești pe site-ul Muzeului Satului.

Detalii despre bilete nu sunt menționate, însă prețul intrării poate coincide cu cel practicat în regim normal de muzeu – 10 lei (preț întreg), 5 lei (pensionari și posesori de carduri Euro 26) și 2,5 lei (elevi și studenți).

Galerie video

SHARE
Articolul precedentFar from the Madding Crowd
Următorul articolFrank
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here