Years after Petrucciani – Concert de jazz la Teatrul Act

0
533

Stagiunea de Jazz, proiectul conceput în 2011 de Radio România Cultural, se reia începând cu luna februarie pe scena Teatrului Act.  Vorbim despre o incursiune în istoria jazz-ului, concertele stagiunii fiind dedicate unor personalităţi ale genului, precum George Gershwin, Michel Petrucciani sau Wayne Shorter.

Primul eveniment din acest an va avea loc pe 13 februarie şi va fi un remember pentru compozitorul şi pianistul francez Michel Petrucciani. George Natsis (pian), Adrian Mircea Flautistu (contrabass) şi Vlad Popescu (baterie) vor reinterpreta piesele lui Petrucciani, marcând în felul acesta cei 14 ani care au trecut de la moartea sa.

Petrucciani, cunoscut pentru muzica sa romantică și adesea comparat cu Bill Evans, a înregistrat 29 de albume, asta în ciuda faptului că suferea de boala oaselor de sticlă, ce i-a determinat decesul prematur, la doar 36 de ani. .

Preţul unui bilet la evenimentul de la Act este de 35 de lei. Mai jos, un concert susţinut de Petrucciani în 1998 la Stuttgart.
 

Galerie video

SHARE
Articolul precedentBonobo – ‘Cirrus’ (Official Video)
Următorul articolAmon Tobin – Esthers
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here