Winter Sleep

0
551

Kis uykusu(Hibernare, Winter Sleep) este o coproducție turco-germano-franceză, regia fiind semnată de celebrul  Nuri Bilge Ceylan. Filmările au avut loc în Cappadocia, Turcia.

Kis uykusu spune povestea lui Aydin, un fost actor de comedie, care are un hotel cochet în Anatolia. Este însurat cu mai tânăra Nihal, de care s-a înstrăinat sufletește și cu care simte că nu mai poate merge înainte. Alături de ei locuiește și sora lui Nihal, Necla, proaspăt ieșită dintr-un divorț traumatizant. Acalmia situației durează până într-o iarnă, când, apăsat de imaginea stepei înzăpezite și măcinat de propria deznădejde, Aydin simte că e vremea să plece în lume.

Filmul a fost selectat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2014 și a fost aclamat de publicul familiarizat deja cu arta cineastului turc. Producția sa Once Upon A Time in Anatolia a fost recompensată cu Marele Premiu la ediția din 2011 a premiilor de pe Riviera Franceză.

Din distribuția Kis uykusu fac parte Haluk Bilginer, Melisa Sözen și Demet Akbag.

Filmul va avea premiera europeană începând cu 13 august 2014. 

Galerie video

SHARE
Articolul precedentTrailer E stato il figlio
Următorul articolMr. Turner, un film despe viata pictorului J.M.W Turner
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here