Walesa: Man of Hope


Premiera: 30 May 2014
0
579

Regizorul polonez Andrzej Wajda se inspiră încă o dată din trecutul Poloniei pentru filmul Walesa: Man of Hope. De data aceasta, Wajda investighează faimoasa figură a dizidentului anti-comunist Lech Walesa, un electrician care a fondat sindicatul Solidaritatea în 1980. Pe tot parcursul anilor 80, Solidaritatea a activat pe ascuns, înglobând majoritatea populației poloneze. În 1989, sindicatul, în frunte cu Walesa, reușește să preia puterea în mod pașnic de la comuniști, primele alegeri libere rezultând cu numirea lui Lech Walesa în funcția de președinte al Poloniei. 

După 5 ani de mandat, popularitatea sa scade, iar oamenii devin interesați de relevarea unor decizii echivoce pe care le-a luat pe timpul cât încă era un electrician și toate speranțele și așteptările unei țări apăsau pe el. 

Filmul urmărește evoluția unui om dintr-un simplu electrician, ocupat de lucrurile cotidiene, într-un luptător pentru libertate și drepturile omului. Lech Walesa este o figură internațională marcantă, fiind premiat în 1983 cu Nobelul pentru Pace.  

Walesa: Man of Hope va avea premiera națională pe 30 mai 2014.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here