Vrei sa fii sotia mea? – Top 5 cereri in casatorie

0
6045

Una dintre cele mai folosite modalități de a câștiga inima publicului este o cerere în căsătorie: un domn în genunchi, un inel cu diamant și o doamnă cu ochii în lacrimi și cu buza de jos tremurând. Ce poate fi mai romantic, mai siropos și mai emoționan? Cu siguranță, însă, există și cereri în căsătorie mai originale, de exemplu bărbatul învață portugheză pentru a o cere în căsătorie pe aleasa inimii în limba ei maternă, precum face personajul lui Colin Firth din filmul Love Actually.

5. Four Weddings and a Funeral (1994) – o cerere de căsătorie în ploaie

Strict vorbind, Charles nu o cere în căsătorie pe Carrie, așa că nu va fi nicio a cincea nuntă. Cu toate astea, în ciuda romantismului extrem al scenei, al bâlbâiutului specific, dar adorabil, al lui Hugh Grant și a interpretării prea dramatice pe care o dă actrița Andie MacDowell replicii Is it still raining? I hadn’t noticed, Charles o întreabă pe Carrie dacă vrea să își petreacă restul vieții alături de el, iar ea îi răspunde I do. Unde mai pui că totul se petrece în ploaie.

4. Rocky II (1979) – te-ar deranja foarte tare dacă te-ai căsători cu mine?

Într-o zi de iarnă acoperită cu zăpadă, Rocky și Adrian fac o excursie la grădina zoologică. Având drept martor doar un tigru singuratic, personajul lui Sylvester Stallone o cere în căsătorie pe Adrian (Talia Shire) luând poziția omului modest, timid și cu extrem de puțină încredere în sine. Acesta o întreabă:

I was wondering if you wouldn’t mind marrying me very much?

Iar replica ei nu este nici ea departe de abordarea cel puțin timidă a cererii în căsătorie. Adrian îi răspunde: Yes, I’d like to marry you.

Odată acceptată cererea în căsătorie, Rocky prinde curaj și bucuros nevoie mare îl invită chiar și pe tigru la nunta lor.

3. The Proposal (2009) – căsătorește-te cu mine pentru a putea avea o relație

Încă din numele filmulul ne dăm seama care va fi subiectul acestuia: o mare cerere în căsătorie. Însă romantismul care ar trebui să înconjoare momentul cel mai important din viața unui cuplu nu prea are ce să caute într-un film în care personajul principal feminin este interpretat de Sandra Bullock. Altfel spus, The Proposal oferă o perspectivă extrem de pragmatică pentru căsătorie: în primă fază mariajul dintre Margaret și Andrew este unul de fațadă, având un singur obiectiv: împiedicarea expulzării lui Margaret în Canada. În acest prim caz, Margaret este cea care face cererea în căsătorie: așezată în genunchi în plină stradă. Cei doi, însă, ajung să se îndrăgostească în tipul excursiei pe care o fac în Alaska, acasă la Andrew. Așa că filmul se încheie, tipic pentru o comedie romantică, cu o cere în căsătorie din partea lui către ea. În birou, de față cu toată lumea, Andrew o cere în căsătorie pe Margaret printr-o frază simplă și onestă, fără să îi jure dragostea eternă:

Marry me, because I’d like to date you!

2. Gone with the Wind (1939) – căsătorește-te cu mine, nu mai pot aștepta

Scarlett O’Hara, după ce a rămas văduvă pentru a doua oară, este ușor luată prin surprindere de cererea dramatică a lui Rhett Butler (Clark Gable) care îi spune:

I can’t go all my life waiting to catch you between husbands.

După acest început cu stângul, scena alunecă încet, încet spre panta romantismului, chiar dacă ea nu este chiar îndrăgostită orbește de el. Parcă de înțeles: poate pentru multe femei romantismul unei cereri de căsătorie venite din disperrea îndrăgostitului care simte că nu mai poate aștepta ar fi apreciat, însă nu și o femeie bine trecută prin viață și care știe ce își dorește.

 1. Pride & Prejudice (2005) – mâinile tale sunt reci, deci ești sincer

Elizabeth Bennett, interpretată de Keira Knightley, este o femeie puternică și independentă, mai ales dacă ne gândim la standardele și mentalitățile care formau societatea engleză din secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, nici măcar ea nu îi poate rezista domnului Darcy (Matthew Macfadyen) atunci când acesta îi mărturisește că nu ar suporta să fie despărțit de ea nici măcar pentru un moment, fiind complet îndrăgostit, ba chiar vrăjit, de frumusețea ei. Desigur, o femeie precum Elizabeth Bennett nu putea răspunde unei asemean cereri extrem de siropoase decât astfel:

Well, then, your hands are cold.

Având în vedere finalul filmului, replica ei probabil se poate traduce prin celebrul Yes, I’ll marry you, însă într-o variantă marca Jane Austen.

Citește și Top filme de dragoste

5 comedii romantice pe care nu le-ai vazut inca

Broken Flowers – in cautarea iubirilor trecute

 

Top filme de dragoste

5 comedii romantice pe care nu le-ai vazut inca

Broken Flowers – in cautarea iubirilor trecute

 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here