Vieți paralele – Secolul 20 văzut prin ochii Polițiilor Politice la Teatrul Odeon


Cand: 11 Oct - 13 Oct 2014
Ora:19:00
0
508

Vieți paralele – Secolul 20 văzut prin ochii Polițiilor Politice este un proiect al Festivalului Internațional de Teatru Divadelna Nitra din Slovacia care reunește artiști, co-producători și instituții partenere din foste țări comuniste.

Astfel, artiști din Slovacia, Cehia, Ungaria, Polonia, Germania și România au creat șase piese de teatru având ca punct de pornire materiale aparținând fostelor poliții secrete.

Turneul spectacolelor de teatru va ajunge și la București în perioada 11 -13 octombrie, unde vor fi prezentate piesele:

Eu și dosarul meuTeatrul de Stat din Dresda, Germania: piesa îmbracă cea mai autentică formă de exprimare, pe scenă urcând oameni reali care au curajul să își prezinte chiar ei experiența de viață marcată în mod direct de activitatea Stazi, Serviciul de Securitate al Statului German.

Toufar – Jocurile Torturii Teatrul Național de Operă din Praga: spectacolul, scris de Aleš Březina, folosește materiale scrise, audio și video autentice și investighează lupta pentru putere a instituțiilor, încercând totodată să pună întrebări legate de credința umană, adevăr și miracol.

Tipografic Majuscul – coproducție Teatrul Odeon și DramaAcum: este un spectacol de Gianina Cărbunariu în care sunt prezentate delarațiile lui Mugur Călinescu, un tânăr de 16 ani care rămâne fidel propriilor convingeri în ciuda presiunilor Securității și a lipsei de sprijin din parte celor din jur.

Piesele se vor juca pe scena Teatrului Odeon, Sala Studio, începând cu ora 19:00.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here