Viata si moartea lui Richard al II-lea

0
901
Unde: Teatrul Mic (Str. Constantin Mille 14-16)

Premiera: 07 February 2018
Ora:18:30

Nu există bine sau rău, există doar efecte ale deciziilor conducătorilor şi influenţe directe asupra cetăţenilor, afirmă regizorul Radu Iacoban, care a pus în scenă o variantă contemporană a piesei shakespeariene ce-l are ca protagonist pe iconicul Richard al II-lea. Premiera spectacolului Viaţa şi moartea lui Richard al II-lea în regia lui Radu Iacoban va avea loc la Teatrul Mic (Sala Atelier), pe data de 7 februarie 2018, de la ora 18:30. Următoarele spectacole vor avea loc în zilele de 8, 28 februarie şi 1 Martie, de la ora 18:30.

Piesa de teatru a fost considerată subversivă încă de pe vremea lui Shakespeare (regina Elisabeta I a declarat furioasă Eu sunt Richard al II-lea!). De-a lungul secolelor, a devenit reprezentativă pentru modul în care lumea teatrului adaptează mesajele unui autor clasic la evoluţia relaţiei dintre cetăţean şi autoritate. Dramele personajelor amintesc de o perioadă a detronărilor, a prieteniilor trădate, a succesorilor de drept exilaţi de impostori şi a puterii transformate în tiranie, o perioadă care s-a tot repetat, luând mai multe forme de la Shakespeare încoace.

Rolul lui Richard al II-lea va fi jucat de Ionuţ Vişan. Alături de Ionuţ Vişan, îi vei putea vedea pe actorii: Tudor Aaron Istodor (Henry Bolingbroke, duce de Hereford), Cristi Iacob (Gaunt, York, Episcopul Carlisle), Vlad Logigan (Aumerle), Alexandru Voicu/Lucian Iftime (Mowbray, Bushy, Northumberland), Gabriela Iacob (Ducesa de Gloucester, Regina Isabel, Ducesa de York), Cezar Grumăzescu (Green, Willoughby, Grădinar) şi Andrei Seuşan (Bagot, Ross, Grădinar).

Preţul unui bilet este 20 de lei (pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi de 30 lei.  Poţi cumpăra bilete de la casieria Teatrului Mic (de miercuri până duminică, între orele 11:00-19:00) sau online, de pe Bilet.ro. Reducerile se aplică doar la casa de bilete.

Citeşte şi articolul Shylock este numele meu – Dragostea de tată între Veneţia imaginată de Shakespeare şi Anglia înaltei societăţi din zilele noastre

Shylock este numele meu – Dragostea de tata, onoarea fiicei si iubitul strain de neam, intre Venetia imaginata de Shakespeare si Anglia inaltei societati din zilele noastre

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here