UrbanEye Film Festival 2018

0
571
Unde: Cinema Elvire Popesco, Teatrul Apollo 111

Cand: 07 Nov - 11 Nov 2018

După ce participi la anumite festivaluri de film ai impresia că ai mai terminat o şcoală, una strâns legată de pasiunile tale. UrbanEye Film Festival este unul dintre aceste festivaluri. Îmbină filme despre istoria arhitecturii, designul vizioar, urbanismul zilelor noastre şi noile idei despre îmbunătăţirea legăturii dintre om şi oraş. Ediţia de anul acesta va avea loc între 7 şi 11 noiembrie la Teatrul Apollo 111 şi Cinema Elvire Popesco.

Documentarele şi filmele care vor fi proiectate au în comun tema locuirii. Vei descoperi cum îşi apără comunităţile spaţiul de care sunt legate afectiv şi ce idei au arhitecţii iconici referitoare la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în metropole sau în cartierele unde locuiesc oamenii vulnerabili.

Cinefilii interesaţi de filmele care explorează legătura dintre identitatea personajelor şi mediul urban vor avea parte de o surpriză. În ultima seară a festivalului va fi proiectat filmul Aquarius, prezentat în 2016 şi în cadrul festivalului Les Films de Cannes a Bucarest. În filmul a cărui acţiune se petrece într-un complex de locuinţe de pe malul mării, în Brazilia, vei descoperi unul dintre cele mai frumoase personaje feminine din ultimii ani. Acest personaj pe nume Clara se va lupta ingenios cu dezvoltatorii imobiliari transformaţi în rechini dornici să acapareze clădirea unde ea şi-a petrecut cele mai frumoase momente din viaţă.

Un festival pass costă 75 lei. Studenţii şi pensionarii vor plăti 60 lei. Preţul unui bilet este de 15 lei. Poţi cumpăra bilete de pe Eventbook sau din librăriile Kyralina şi Humanitas. Mai multe informaţii despre program găseşti pe site-ul oficial.

Citeşte şi Aquarius – Cum luptă o braziliancă

The Price of Desire – O Coco Chanel în lumea arhitecturii

Aquarius – Cum lupta o brazilianca

The Price of Desire – O Coco Chanel in arhitectura moderna

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here