Uman-Urban – intalnire cu scriitorul norvegian Lars Saabye Christensen

0
642

Cititorii pasionaţi de literatura scandinavă şi de arhitectură pot avea parte de o întâlnire specială cu unul dintre cei mai mari scriitori norvegieni, Lars Saabye Christensen, la invitaţia Editurii Univers, cu participarea Ambasadei Norvegiei. Întâlnirea va avea loc în data de 13 martie, ora 19:00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, unde, în prezent, are loc şi expoziţia dedicată arhitecturii actuale din ţara lui Saabye Christensen. Pregătiţi-vă, aşadar, de o baie de artă contemporană, vizuală şi literară.

După ce-a fost considerat o emblemă a mişcării hippie din Scandinavia, Lars Saabye Christensen a devenit cunoscut pe plan internaţional datorită carţii prin care îi aduce un omagiu formaţiei Beatles. Pasiunea lui pentru muzică se reflectă şi în romanul Vizionare, tradus recent în limba română de Sanda Tomescu Baciu. În acest roman, scriitorul prezintă drama unui cuplu iubitor de artă, pe cale să se destrame. El, un scenarist plin de idei, cedează în faţa provocării de-a realiza filme pentru adulţi, ea, un art director într-o agenţie de advertising, dispare din viaţa lui brusc, după ce între cei doi a luat naştere un joc erotic riscant.

Lars Saabye Christensen este prezent pe rafturile marilor librării şi prin romanul Fraţi pe jumătate, tradus tot la Editura Univers. Acesta este considerat de critici marea lui operă, primind şi Premiul pentru Literatură al Consiliului Nordic. În America, Fraţi pe jumătate a fost inclus în lista celor mai bune romane ale începutului de secol XXI. Autorul a scris până acum peste 20 de romane, volume de versuri şi câteva scenarii, abordând şi aria dramaturgiei. 

Link eveniment Facebook

SHARE
Articolul precedentTestosteron, o comedie noua la Godot Cafe-Teatru
Următorul articolRecomandari pentru weekend-ul 7 – 9 martie
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here