Transformers: Dark of the Moon – poezie de jucarie

0
1028

Transformers 3 este un film pentru baieti mai mici sau mai mari, la fel ca si celelalte doua filme din serie, dar mai reusit. Ultimul bifeaza toate ingredientele: 3D, efecte speciale copioase, roboti minutios lucrati nu la sala ci in laboratoarele de animatie, multe arme, urmariri, masini cu forme voluptoase si, bineinteles, femei sexy. In Transformers 3 apare una singura, dar e mai mult decat suficienta.

Actiunea din Transformers 3 e un amalgam fara pic de structura, o chestie dezlanata fara cap si coada, dar aspectul asta chiar nu conteaza. Important e sa te simti din nou ca un pusti care se joaca cu masinutele/soldateii/roboteii. Si cu siguranta ai suficient timp sa regasesti placerea asta si tihna, deopotriva. Filmul dureaza mai mult de doua ore, toate scenele fiind realizate cu o opulenta de timp si mijloace care produce un fel de vertij placut in gol. Si asta si pentru ca atinge o anume frumusete in filigranul cu care sunt desenati robotii (inclusiv culorile sunt spectaculoase), in faptul ca fiecare robot are un accent englezesc diferit (nu poti sa nu te intrebi daca si la ei, pe planeta de unde provin, lumea a evoluat politic in aceleasi tari ca pe Terra), in ritmul foarte muzical de sarpe cu clopotei cu care se misca monstrul Decepticoni-lor, in modul DJ-esc cu care autobotul Bumblebee isi ia la revedere de la Sam (LeBeouf), facand sample de frecvente radio etc etc.

Filmul merita vazut si pentru John Malkovich, mereu egal cu sine dar niciodata plictisitor. Mi se pare de departe cea mai originala interpretare. In rest, toti actorii folosesc tot felul de clisee specifice filmelor de actiune in modul in care-si construiesc personajele. Mai ales Dl. Duhamel. De exemplu, toti actorii isi ingroasa vocea cand trebuie sa arate ca-s curajosi si pusi pe fapte mari, devenind eroi din voce, frizand instanteneu si ridicolul. Cu exceptia lui Malkovich si a lui Turturro. Turturro face si el un rol bun, dar parca nu-si gaseste locul. Parca e "din alt film".  Pe partea feminina a rolurilor, Frances McDormand, actrita pe care o stiti din Fargo, si care aici e sefa CIA, joaca foarte bine, spre deosebire de Rose Huntington-Whiteley, un fel de noua Cameron Diaz dar mult mai putin dotata actoricesc, care dinamiteaza cu gratia unui hipopotam tot filmul, in ciuda frumusetii.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentTransformers: Dark of the Moon trailer
Următorul articolCamera 1306 [I Am Myself]
mm
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here