Top of the Lake

0
636

Creată de scenarista și regizoarea Jane Campion (The Portrait of A Lady, The Piano) alături de Gerard Lee, mini-seria Top of the Lake a fost prima producție de acest gen proiectată în premieră și în întregime la ediția 2013 a Festivalului de Film de la Sundance.

Co-produsă de canalul propriu al festivalului (Sundance Channel), alături de BBC Two (Marea Britanie) Și UKTV (Australia), Top of the Lake are în prim-plan dispariția fiicei însărcinate a unui traficant de droguri și investigația unei femei-detectiv aflată pe urmele ei. Însă filmul se anunță a fi mai mult decât o simplă poveste polițistă.

Elisabeth Moss (serialul Mad Men, On The Road) o interpretează pe Robin Griffin, cea care o cunoaște înainte de dispariție pe Tui, o fetiță de 12 ani însărcinată,  și încearcă să o ajute, descoperind că viața ei familială nu e ceea ce pare. Tui dispare însă pe neașteptate, iar Robin va încerca să o găsească.

Cele 7 episoade ale mini-seriei au fost filmate în Noua Zeelandă, povestea fiind plasată într-un orășel izolat de munte, ce funcționează după legi proprii – atmosferă ce o surprinde pe Robin în încercarea de a-și rezolva propriile conflicte și neliniști pentru a o putea găsi pe fată.

Mini-seria a fost proiectată și la cea dea 63-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here