Top 5 vampiri din film si televiziune ce captiveaza pana la obsesie

0
3453

Vampirul este, fără îndoială, vedeta creaturilor supranaturale în film şi televiziune. Drept dovadă vă oferim următoarele 5 exemple de personaje care par să nu dea pace celor vii chiar şi după dispariţia lor de pe micile şi marile ecrane.  Sunt nemuritori, până la urma …

 

5. Eric Northman (True Blood – 2008)

 

 

Deşi vampirii din True Blood încă ne bântuie micul ecran, ceva ne spune că Eric Northman, vampirul viking, va continua să captiveze şi să fascineze mult după ce serialul se va fi încheiat. Motivul? Simplu: înalt, blond şi gol … aproape tot timpul.

Însă pe lângă atributele fizice, importante de altfel într-un serial atât de grafic precum True Blood, Eric (jucat de  Alexander Skarsgård) demonstrează o încredere absolută în propriile puteri şi în capacitatea sa de a obţine ceea ce îşi doreşte. Aparent crud şi lipsit de scrupule, Eric este capabil de o loialitate dusă la extrem pentru persoanele pe care le iubeşte.

 

4. Angel (Buffy, spaima Vampirilor – 1997)

 

 

Urmând calea deschisă de Louis (Interviu cu un Vampir), Angel (jucat de David Boreanaz) este vampirul ce se luptă cu natura sa. Blestemat să-şi recapete sufletul drept penitenţă pentru crimele comise, Angel trece prin schimbări drastice după întâlnirea cu Buffy, vânătorul de vampiri şi femeia de care se îndrăgostește. Din vampirul ce se ascunde în întuneric, devine campion altruist al umanităţii, ce-i drept păstrându-şi defectele şi latură întunecată.

Motivul pentru care Angel funcţionează ca personaj mai bine decât insipidul Louis (şi vărul său primar, Edward Cullen) sunt simțul umorului și micile lui stângăcii: cântă şi dansează foarte prost iar din când în când arată ca un tocilar intragostit, oricât de mult şi-ar dori să pozeze în mascul Alfa.

 

3. Spike (Buffy, spaima Vampirilor – 1997)

 

 

Spike (jucat de James Marsters) are o singură problemă. Nici nevoia de sânge, nici oamenii pe care i-a torturat în tinereţea dificilă sau faptul că este îndrăgostit de un vânător de vampiri. Problema lui Spike este că nemernicul de Billy Idol i-a fuart look-ul.

Din poet naiv şi timid, Spike se transformă într-un vampir care nu vede o modalitate mai bună de a-i demonstra prietenei cât de mult o iubeşte decât să tortureze oameni cu ţepuşe.

Cu toate acestea, Spike este un paradox. Un vampir punkist ce îşi petrece parte din timp acasă, în faţa televizorului, mâncând fast-food. O creatură fără suflet ce iubeşte profund şi sincer, într-un mod ce rămâne uman. Cum ar spune iubita sa, Drusilla, referindu-se la dragoste vampirească: “Putem iubi chiar bine. Dar nu întotdeauna înţelept”.

 

2. Lestat de Lioncourt (Interviu cu un vampir – 1994)

 

 

Anti-erou prin excelenţă, Prinţ Răsfăţat al Întunericului şi fan rock, Lestat este, poate, cel mai influent vampir al momentului, cu progenituri de la Spike (Buffy, the Vampire Slayer) şi Eric (True Blood), până la Damon şi Klaus (The Vampire Diaries). Din păcate, Edward (seria Twilight) nu poate fi inclus aici pentru că autoarea seriei, Stephanie Meyers, face parte din categoria aceea dubioasă de oameni care cred că Louis este adevăratul erou din Interviu cu un vampir.

Lestat (jucat de Tom Cruise) ar fi rănit să afle asta. El ştie foarte bine că el, şi numai el, este starul spectacolului. Lestat nu este o divă sau un despot. Pur şi simplu, de-a lungul timpului, a ajuns la concluzia că viaţa este mult mai frumoasă când lucrurile ies aşa cum vrea el.

Îndrăzneţ şi imatur, Lestat are un suflet de artist şi o minte de filozof.  Îşi îmbrăţişează natura complet, refuzând compromisurile şi scuzele şi, cu toate acestea, iubeşte oamenii. Singurătatea la care îl condamnă existenţa de mijloc între viaţă şi moarte este unicul lucru de care îi este frică.

 

1. Dracula (Bram Stoker’s Dracula – 1992)

 

 

Au existat sute de ecranizări şi adaptări mai mult sau mai puţin fidele ale romanului lui Bram Stoker, fiecare aducând propria variantă a temutului conte Dracula.

Însă cea care pare să aibă cea mai mare influenţă în ultimii ani este versiunea lui Francis Ford Coppola. Este prima dată în filmul mainstream când Dracula (jucat de Gary Oldman) este prezentat nu ca un monstru, ci ca un anti-erou romanţat, periculos dar capabil de orice sacrificiu pentru dragoste.  

Legătura sa cu Mina îi determină toate acţiunile, oricât de sângeroase ar fi, şi contele reuşeşte, pe parcursul filmului, să-ţi smulgă înţelegere, chiar dacă nu şi aprobare. Filmul, însă, nu pică în capcană de a-şi scuza personajul de crimele comise. Dracula este prezentat în toată depravitatea şi perversiunea unei creaturi ce trăieşte într-un război continuu cu natura sa. 

Galerie video

SHARE
Articolul precedentLa schi in Austria – statiunile Zell am See si Kaprun
Următorul articolTrue Blood Sezon 4 trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here