Top 5 filme cu Monica Bellucci

0
9694

Mulți ani am ingnorat-o pe Monica Bellucci din prejudecata că e prea frumoasă ca să poată juca atât de bine sau, altfel spus, cultul din jurul personalității ei se datora în mai mare măsură modului în care arăta decât a talentului. Apoi, m-am îndrăgostit de ea din fotografii și am văzut-o în Un été brûlant/A Burning Hot Summer (2011), alături de Louis Garrel. La 46 de ani și după nașterea celui de al doilea copil, corpul ei nu mai era în prim planul prezenței ei filmice, în ciuda aceleiași feminități (nu pot să nu folosesc adjectivul) copleșitoare. Așa a urmat drumul înapoi prin filmele ei, din care am ales 5 personal favorites.

Irreversible (2002)

  

În Irreversible, Monica Bellucci joacă alături de Vincent Cassel, complementar în masculinitate senzualității Monicăi (cei doi sunt un cuplu de mulți ani). Filmul este povestea unei nopți îngrozitor de violentă pe care Alex (Monica Bellucci) o trăiește și încercarea partenerului ei, Marcus, de a se răzbuna pentru cele întâmplate iubitei lui. Filmul este aproape insuportabil de violent și realist, în discrepanță cu momentele de intimitate și înțelegere dintre Monica Bellucci și Vincent Cassel, înainte ca noaptea să se desfășoare. Filmul merită văzut în ciuda violenței nu doar pentru cei doi actori, dar și pentru naturalețea cu care este jucat, în afara clișeelor reacțiilor din filmele americane.

L’appartement (1996)

        

La 32 de ani, Monica arată extrem de bine, dar departe de feminitatea greu de cuprins cu mintea și cu simțurile la care a ajuns în ultimii ani. Aici este mai degrabă o copilă și joacă din nou alături de Vincent Cassel. Lisa (Monica Bellucci) a fost marea dragoste a lui Max (Vincent Cassel), pierdută însă. Totuși, chiar înaintea unei călătorii de afaceri în Japonia, lui Max i se pare că o zărește pe aceasta. Nu mai pleacă și urmează un thriller foarte complicat, pentru că de fapt cei doi trăiau fără să fie conștienți într-un menage a trois. L’appartement este pe alocuri exagerat, în stilul european care nu pune neapărat accent pe verosimilitate, dar este primul film în care Monica Bellucci se impune ca o actriță promițătoare.

Malena (2000)

              

Cel mai cunoscut film al Monicăi, semnat de Giuseppe Tornatore, are o poveste bună, imagini frumoase cu Italia “profundă”, iar Bellucci interpretează rolul vieții ei: personificarea senzualității și feminității. Pe cât de dorită de bărbați, pe atât de urâtă de femei, mândra și inaccesibila Monica trece ucigător de lasciv prin piața centrală a orașului, sub priviri admirative și pizmuitoare. Deși nu încearcă să provoace, frumusețea ei este prea puternică pentru firile pasionale ale vecinilor și o va urmări ca un blestem. Filmul apasă ici și colo prea mult pe pedala empatiei, manipulând emoțiile privitorului, dar merită văzut pentru Bellucci și imaginile la fel de senzuale ca și ea ale Italiei celui de Al Doilea Război Mondial.

Combien tu m’aimes?/How much do you love me? (2005)

                    

How much do you love me? nu este la fel de bun ca și celelalte trei filme, povestea nu e extraordinară, filmul are accente mai degrabă de teatru decât de film, dar are feeling-ul de film european care nu poate să nu te prindă. În spatele unei povești care pare sordidă, este de fapt un film înțelept care a înțeles multe adevăruri despre intimitate și relațiile de dragoste: un funcționar bolnav și fără calități deosebite câștigă la loto și o ia pe cea mai frumoasă prostituată din bordel să trăiască cu el până în momentul în care vor cheltui toți banii. Deși pleacă după câteva zile la peștele pe care îl iubea, Danielei (Bellucci) i se face dor de Francois. În timp, raportul de forțe se schimbă și, dintr-o relație în care senzualitatea și frumusețea Danielei fac cărțile, Daniela se îndrăgostește de Francois și devine dependentă de acesta. Drama și romantismul lui How much do you love me? sunt întrerupte de momente haioase jucate de cei doi, care opresc formarea unei eventuale saturații la prea multe dulcegării și disperări tipice îndrăgostiților.

Shoot’em Up (2007)

                          

Tot în rolul unei prostituate, furnizoarea de data asta de lapte pentru fetișiștii alăptării, Monica intră fără să vrea în intriga violentă a lui Smith (Clive Owen). Clive Owen se luptă cu mafioții pentru salvarea unui bebeluș, pentru care are nevoie de Monica pentru lapte. Deși la început extrem de sceptică în privința lui Smith, personajul Monicăi începe să empatizeze cu acesta. Empatia e reciprocă, conducând la câteva scene mai mult decât hot între cei doi. Filmul este în primul rând distractiv, fără prea mari subtilități, dar merită văzut pentru chimia foarte bună dintre cei doi actori, Clive Owen si Monica Bellucci. La capitolul întâlniri pe ecran cu actori cu sex-appeal, Monica marchează tot un film de acțiune împreună cu Bruce Willis, Tears of The Sun. Cei doi se luptă nu doar cu cei care îi vor morți, ci și cu căldura umedă tropicală, care îi arată aproape în fiecare scenă acoperiți de transpirație. Un film interesant măcar pentru o privire camp.

Citește și Din dragoste pentru Roma – 10 filme cu si despre Roma

Filme italiene- cum traiesti La Dolce Vita

Top 10 lucruri de bifat cand esti la Venetia

 

Din dragoste pentru Roma – 10 filme cu si despre Roma

Sicilia – 5 locuri care nu trebuie ratate – a doua parte

Filme italiene- cum traiesti La Dolce Vita

Venetia – Top 10 lucruri de vazut si facut cand esti la Venetia

 

Galerie video

SHARE
Articolul precedentNebraska 2013 – Clip
Următorul articolWaldeck – Memories (montaj The Addams Family)
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here